BELO POLJE KOD SURDULICE OBAVIJENO DIMOM: Izbio požar u okolnoj fabrici, sprečena ekološka katastrofa (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

nema povređenih

BELO POLJE KOD SURDULICE OBAVIJENO DIMOM: Izbio požar u okolnoj fabrici, sprečena ekološka katastrofa (FOTO, VIDEO)

Srbija -

U jutarnjim satima u fabrici Knauf u Belom polju kod Surdulice došlo je do akcidenta, zbog čega je ceo grad bio u dimu.

Iz fabrike u saopštenju navode da je manji požar izbio oko 7.50, objavile su Južne vesti.

"U jednom od kanala sistema za hlađenje došlo je do porasta temperature što je ukazivalo na mogući požar. Odgovorna lica su, poštujući proceduru ustanovljenu u ovakvim situacijama, pristupila gašenju vatre. Jedna od uobičajenih radnji u ovim slučajevima je i puštanje velike količine vode u sam sistem za odvod gasovitih proizvoda sagorevanja, što je izazvalo pojavu velike količine vodene pare koja je kuljala iz dimnjaka - navode u saopštenju.

Situacija je, dodaju iz Knaufa, brzom intervencijom i zalaganjem svih odgovornih i zaposlenih u kompaniji, rešena oko 8.20 i ističu da je sprečen eventualni negativni uticaj na okolinu i veća materijalna šteta.

I narodni poslanik i predsednik surduličke Skupštine Novica Tončev rekao je ranije jutros da je njemu rečeno da je izgorela proizvodna linija, da nema opasnosti, ali da je jako zabrinut zbog cele situacije, zbog čega je, ističe, poslao ekološkog inspektora na lice mesta.

Surduličani su, kako sami pričaju, u strahu i ističu da jutros u gradu nije moglo da se normalno diše. Stanojko Stanisavljević, predstavnik Udruženja “Udahni duboko”, kaže da je prilično zabrinut, te da je republičkoj inspekciji prosleđen materijal, pa se očekuje da se ustanovi šta se desilo i koliko je zaista opasno.

(Kurir.rs/Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja