Najnovije vesti

TUGA! DOM ZA STARE U PROKUPLJU NEMA SVOJE VOZILO: Korisnici na lekarske preglede moraju taksijem, ako imaju novca za to
Foto: Kurir/B.R.

iako redovno plaćaju smeštaj

TUGA! DOM ZA STARE U PROKUPLJU NEMA SVOJE VOZILO: Korisnici na lekarske preglede moraju taksijem, ako imaju novca za to

Srbija

PROKUPLJE - Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplјu od skoro nema ni jedno vozilo kojim bi se korisnici prevozili do lekara, na potrebne preglede. Zato se pozivaju rođaci korisnika da dođu po njih i odvedu ih, ili im se naruči taksi vozilo ako korisnik ima para da plati.

 

Tako do Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u jednom pravcu taksi vožnja košta 290 dinara.

 

- Postojao je automobil koji je neregistrovan već šest meseci, a kombi vozilo od nedavno takođe je neregistrovano. Oba su potpuno propala. Domu je ostalo samo jedno vozilo koje koristi direktor- potvrđeno nam je u Domu starih u Prokuplјu.

 

Vršilac dužnosti direktora Doma Nebojša Vukadinović, kao i njegov zamenik su na odmoru, te nismo uspeli zvanično da dobijemo izjavu , ali nam je rečeno da su naša saznanja tačna.

 

- Reč je o starim i bolesnim lјudima koji su većim delom teško pokretni. Svima treba ozbilјna medicinska nega i ova situacija je strašna - kazala nam je osoba koja dobro poznaje situaciju u Domu starih u Prokuplјu.

 

Korisnici plaćaju mesečni smeštaj, u ovu državu instituciju koja je pod ingerencijom Ministarstva za rad, od 25.000 do 32.000 dinara u zavisnosti od stanja u kojem su.

 

(Kurir.rs/B.R.)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...