OSNOVCI IZ VRANJA OTPUTOVALI NA LETOVANJE: Akcija Grada i Crvenog krsta
Foto: FB Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

odmor u baošićima

OSNOVCI IZ VRANJA OTPUTOVALI NA LETOVANJE: Akcija Grada i Crvenog krsta

Srbija -

Osnovci sa teritorije grada Vranja, njih 49, otputovalo je na letovanje u Baošićima, u Crnoj Gori, zahvaljujući zajedničkoj akciji koju lokalna samouprava sprovodi sa Crvenim krstom u tom gradu.

Na letovanje su otišla deca nižih razreda iz porodica lošeg materijalnog stanja, koja će boraviti u renoviranom odmaralištu Crvenog krsta. Grad je izdvojio 1.400.000 dinara za njihov boravak na moru. Sa glavne Autobuske stanice u Vranju, ispratili su ih roditelji i prijatelji ali i gradonačelnik Slobodan Milenković, gradska većnica Zorica Jović i sekretar Crvenog krsta Tomislav Stefanović.

"Budući da većina dece prvi put odlazi na more, ovo je lepa slika puna emotivnih trenutaka. Deca će tokom putovanja i boravka imati pažnju stručnih saradnika i lekarske ekipe. Dani će im biti ispunjeni aktivnostima poput škole plivanja, obuke za rad na računaru i obuke za prvu pomoć“, rekao je gradonačelnik.

foto: FB Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Milenković je dodao da je ova akcija deo afirmativnih mera koje Grad sprovodi ka školarcima, poput finasiranja boravka najboljih srednjoškolaca u kampu u Grčkoj i nagrađivanja najboljih studenata.

"Sve to realizujemo zahvaljujući odgovornoj finasijskoj politici gradskog rukovodstva tokom prethodne tri godine“, kazao je Milenković.

Odabir dece za letovanje na moru vršile su pedagoško-psihološke službe škola.

„Grad je prihvatio njihov predlog i ovo je lepa praksa koja je počela prošle godine“, rekla je većnica Jović i deci poželela lep provod, bezbrižne i mirne dane tokom letovanja, kao i da sa mora ponesu iskustvo više i brojna nova prijateljstva.

foto: FB Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Sekretar Crvenog krsta Stefanović ocenio je ovu akciju kao humanu i plemenitu i zahvalio na finasijskoj podršci lokalne samouprave bez koje deca ne bi mogla da otputuju.

„Utisci sa prošlogodišnjeg odmora su zaista bili prelepi i nadam se da će i ove godine tako biti. Naša deca će imati privilegiju da među prvima ovog leta borave u renoviranom odmaralištu“, istakao je Stefanović.

Na crnogorskom primorju deca će boraviti do 18. jula.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track