PRIVEDENA DOKTORKA SPECIJALNE BOLNICE U NIŠU: Primila 3.500 evra da bi namestila odlazak u invalidsku penziju?
Ilustracija, Foto: Shutterstock

korupcija

PRIVEDENA DOKTORKA SPECIJALNE BOLNICE U NIŠU: Primila 3.500 evra da bi namestila odlazak u invalidsku penziju?

Srbija -

Doktorka Specijalističke bolnice "Gornja Toponica" u Nišu privedena je zbog sumnje da je tražila i primila mito od 3.500 evra kako bi jednoj osobi "namestila" odlazak u invalidsku penziju.

Posle saslušanja u tužilaštvu, ona je puštena da se brani sa slobode. Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o Mirjani Miladinović (na slici), neuropsihijatru i članici SNS, koja kao odbornica predstavlja građane u niškom parlamentu.

Miladinovićeva u utorak nije želela da komentariše čitav slučaj i nije odgovarala na telefonske pozive novinara, dok u Srpskoj naprednoj stranci smatraju da država treba da procesuira sve bez obzira na stranačku pripadnost i funkciju. Oni nisu negirali da je reč o njihovoj odbornici i kažu da se stranka neće mešati u posao državnih organa.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen, Shutterstock

- Mi nemamo nikakve zvanične podatke. Nikakav dopis tužilaštva stranci nije dostavljen. To je sve u fazi istrage, državni organi rade svoj posao i stranka se u to ne meša, ali ukoliko se dokaže krivica, odgovaraće i politički - kaže poverenik SNS Zvezdan Milovanović.

Ni direktor "Gornje Toponice" Milan Stanojković nije mogao da potvrdi vest da je doktorka te bolnice privedena zbog mita.

- Ako je to tako kako je saopštio MUP, to onda nema veze sa radom u instituciji, već sa radom pojedinca - kaže Stanković.

(Kurir.rs/Večernje novosti, J.Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track