KRALJEVO: Unapređenje e-uprave, podrška Švajcarske lokalnim samoupravama
Foto: Kurir/J.S.

poziv za učešće u švajcarskom programu

KRALJEVO: Unapređenje e-uprave, podrška Švajcarske lokalnim samoupravama

Srbija -

Vlada Švajcarske, kroz program „Swiss PRO“, objavila je javni poziv za podršku lokalnim samoupravama u unapređenju elektronske uprave i pružanju elektronskih usluga, kako bi povećale efikasnost u obezbeđivanju boljeg pristupa uslugama i pravima građana.

Kako je danas rečeno na prvoj informativnoj sesiji, održanoj u Kraljevu, Vlada Švajcarske će sa finansijskim sredstvima u iznosu od 350.000 evra podržati do 40 lokalnih samouprava, a javni poziv za gradove iz Srbije otvoren je do 19. avgusta.

- Pravo učešća na javnom pozivu ima 96 srpskih gradova i opština. Oni u svojim predlozima projekata mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera u vrednosti od sedam do devet hiljada evra, kao i da navedu koji vid tehničke podrške im je potreban da bi se unapredila eUprava, rečeno je danas u Kraljevu.

Kako je istaknuto, program „Swiss PRO“ lokalnim samoupravama pružiće tehničku podršku prilagođenu njihovim individualnim potrebama kako bi se razvili ili unapredili interni procesi i procedure, unapredila primena elektronskog upravnog postupka, razvile postojeće ili nove eUsluge, ali i izradila rešenja za njihove internet prezentacije.

Osim u Kraljevu, informativne sesije na kojima se detaljno predstavljaju uslovi i kriterijumi javnog poziva, u narednom periodu biće održane i u drugim gradovima, a njihov cilj je da se zainteresovane lokalne samouprave što bolje pripreme za dostavljanje predloga projekata.

(Kurir.rs/J.S./Foto: J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track