SAVREMENA MEHANIZACIJA ZA KOMUNALNO PREDUZEĆE U VRANJU: Čistilica i kamion za smeće vredni 300.000 evra
Foto: T.S.

na teritoriji grada 700 kontejnera

SAVREMENA MEHANIZACIJA ZA KOMUNALNO PREDUZEĆE U VRANJU: Čistilica i kamion za smeće vredni 300.000 evra

Srbija -

VRANJE - JP “Komrad” u Vranju, u naredna dva meseca dobiće čistilicu i kamion- smećar.

foto: T.S.

Savremenu mehanizaciju preduzeće će obezbediti iz sopstvenih sredstava. Prema rečima v.d. direktora “Komrada” Zorana Dimitrijevića, izrada tendera za nabavku je u toku, a vrednost investicija je 300.000 evra.

“Čistilica je zapremine četiri kubika i biće četiri puta veća od one kojom trenutno raspolažemo i auto-smećar zapremine 12 kubika. Našim radnicima biće poboljšani uslovi rada”, naveo je Dimitrijević na konferenciji za novinare i dodao da su gradovi u okruženju Niš i Leskovac daleko modernizovaniji kada je u pitanju mehanizacija tamošnjih komunalnih preduzeća.

foto: T.S.

Dimitrijević je govoreći o poslovanju preduzeća na čijem je čelu odnedavno, a na osnovu odluke Skupštine grada Vranja naveo da preduzeće održava 20 ulica i 6 trgova površine oko 200.000 kvadratnih metara.

“Po statistici imamo 700 kontejnera na području Grada Vranja. Novina je dežurna ekipa koja ima zadatak da svakodnevno bude mobilna na terenu kako bi bili u funkciji građana 24 sata. U firmi je uposleno 207 radnika na neodređeno, ali svake godine zbog obima posla vršimo prijem sezonskih radnika u “Zelenilu” i “Javnoj higijeni”, rekao je Dimitrijević. On je naveo da je prosečna neto zarada u “Komradu” 36.000 dinara.

foto: T.S.

Prvi čovek vranjskih komunalaca kaže da su pokrenuli intenzivniju akciju čišćenja i sređivanja dečijih igrališta pored stambenih objekata u gradu. Aktivnosti su usmerene i na čišćenje ulica koje unazad 20 godina nisu komunalno sređivane. “Ulica Omladinskih brigade, po priči meštana nije čišćena sigurno 20 godina.

Izbačeno je 40-50 kamiona komunalnog otpada, rastinja, sređen je drvored u čemu su nam pomogli privredni subjekti iz tog dela grada. Ozelenjavanje površina i postavljanje klupa u toj ulici nam je u planu”, kazao je Dimitrijević. On je istakao da Savet i Unija mladih SNS aktivno učestvuju u svim aktivnostoma “Komrada”, a da korektnu saradnju imaju i sa Gradskom upravom. Dimitrijević je istakao i edukativne aktivnosti koje preduzeće organizuje u predškolskim ustanovama, ali i sa privrednicima.

Ovo je sedma decenija kako firma postoji, a najznačajnija služba je prema njegovim rečima “Javna higijena”. Deponija “Meteris” koja je u funkciji već 17 godina je takođe deo “Komrada”. Deponija će raditi sigurno još tri godine, kazao je v.d.direktora “Komrada” Zoran Dimitrijević. On se osvrnuo i na dugovanja pravnih I fizičkih lica prema “Komradu”.

foto: T.S.

Ugostiteljsko preduzeće “Vranje”, “Simpo” i “Jumko” duguju “Komradu” za komunalne usluge oko 43 miliona dinara.

„Kod Simpa je došlo do konverzije duga, posle odluke suda o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije za to preduzeće i sada imamo određen procenat vlasništva. Na sličan način očekujemo da rešimo situaciju i sa „Jumkom“. Ova dva preduzeća ukupno duguju 25 miliona dinara. Jedan od najvećih dužnika je Ugostiteljsko preduzeće „Vranje“ sa 18 miliona dinara. S obzirom da je Hotel „Vranje“ u stečaju i da je prodat, očekujemo da ćemo novac dobiti u neko dogledno vreme”, rekao je direktor Dimitrijević.

On se nada će 20 do 30 odsto dobiti za nekih mesec dana, a drugi deo posle Nove godine. Taj proces naplate nije jednostavana moraju da se isplate zarade radnicima i drugim poveriocima”, napomenuo je Dimitrijević.

“Komrad” od fizičkih lica potražuje oko 80 miliona dinara. Zbog dugovanja fizičkih lica „Komrad“ vodi oko 2.000 procesa pred pravosudnim organima. Dimitrijević je pozvao sve građane koji imaju problema sa naplatom da sa “Komradom” sklope ugovor o reprogramu dugovanja.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track