OSVANUO SNIMAK INCIDENTA U RAKITI: Umalo tuča privatnog obezbeđenja i meštana, situacija u selu napeta već mesecima
Foto: Printscreen Facebook

ne daju reku

OSVANUO SNIMAK INCIDENTA U RAKITI: Umalo tuča privatnog obezbeđenja i meštana, situacija u selu napeta već mesecima

Srbija -

Zabačeno selo Rakita u okolini Babušnice, koje ima samo 340 stanovnika, već mesecima je poprište incidenada i sukoba meštana sa pripadnicima privatnog obezbeđenja i investitorom koji želi da na Rakitskoj reci izgradi mini-hidroelektranu.

U ovom selu je već nekoliko puta došlo do vrlo ozbiljnih incidenata, koji su se završili bez krvoprolića samo zbog stalnog prisustva policije. Tako je i pre sedam dana umalo došlo do tuče između meštana i obezbeđenja koje je unajmio investitor.

Na snimku se vidi da je stanje u Rakiti veoma ozbiljno, a posle ovog sukoba meštanin i predsednik Saveta mesne zajednice Desimir Stojanov je tvrdio da je pretrpeo porvrede.

Inače prema odluci Drugostepenog organa Ministarstva za zaštitu životne sredine, u Rakiti važi zabrana radova, a prilikom obilaska radova na postavljanju cevovoda za MHE, republički inspektori Dragana Šelmić i Milan Štetić utvrdili su da je od 300 do 350 metara cevovoda postavljeno u okviru prirodnog korita za velike vode i naložili su prestanak radova i vađenje postavljenih cevi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Južne vesti/M.N.

Podsetimo, krajem maja Stojanov se popeo na potporni zid uz obalu Rakitske reke i pretio da će skočiti sa njega u reku. Početkom juna jedan od meštana je uhapšen zbog pretnje radnicima obezbeđenja. Aprila ove godine dogodila se eksplozija na bageru, a krajem oktobra prošle godine u blizini gradilišta pronađena je ručna bomba. Početkom godine izgorela je kamp prikolica koja je služila kao magacin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja