ZALJUBILA SE U DRAGANA IZ PROKUPLJA, A SADA MU JE RODILA I SINA LAZARA Jamajčanka Džastin oduševljena Srbijom: Obožavam rakiju i burek, mogla bih ovde da živim (FOTO)
Foto: B.R.

SREĆNI I NASMEJANI

ZALJUBILA SE U DRAGANA IZ PROKUPLJA, A SADA MU JE RODILA I SINA LAZARA Jamajčanka Džastin oduševljena Srbijom: Obožavam rakiju i burek, mogla bih ovde da živim (FOTO)

Srbija -

Džastin Milenković (36) iz Čikaga, koja je poreklom sa Jamajke, a čiji je suprug Prokupčanin Dragan Milenković (36) kaže da ne bi imala nikakvih problema da se za stalno preseli u Prokuplje i da je oduševljena Srbijom.

"Ovde sam kao kući, kao na Jamajci. Sve je isto, Ljudi su gostoprimljivi, temperamentni i surovi vozači", kroz osmeh kaže Džastin koja je sa Draganom u braku od 2016. godine, a ovo joj je drugi put da dolazi u Srbiju.

Za razliku od prve kratke posete, sada je već dva meseca u Prokuplju, sa dvanaestomesečnim sinom Lazarem. Suprug Dragan ih je doveo, vratio se u Čikago gde žive i ponovo došao u Srbiju.

foto: B.R.

Tako će Lazar i njegova majka Džastin da se 20. jula krste u manastiru Toplička Gračanica u Kondželju kod Prokuplja i u toku su pripreme oko toga.

"Mnogo mi se sviđa ovde i mogla bih da se za stalno preselim. Prokuplјe me podseća na Jamajku, moje roditelјe. Ipak, najviše mi se dopadaju burek i šlјivovica", priznaje Džastin.

Ona se odlično uklopila u sredinu, pomalo je naučila i srpski. Kako kaže, jezik je težak, ali je uporna da ga nauči.

"Vi ste vrlo posebni i zanimlјivi. Toga u Americi nema i spremna sam da polako sve naučim i prihvatim", dodaje naša sagovornica koja je sa suprugom i sinom došla na dečiju rođendansku zabavu. I dok traje razgovor i prisećanje na početke njihove veze, Džastin i Dragan sijaju i srećni su. A što se komunikacije tiče, ona je laka...malo engleski, pa malo srpski, pa onda u pomoć uskoče i ruke. Važno je da je svima prijatno i da razlike među narodima nema!

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track