REKONSTRUKCIJA NAJSTARIJEG PEŠAČKOG MOSTA: Ogradu sa Ćivtine ćuprije nadležni u Skupštini grada Kragujevac prodali u staro gvožđe?
Foto: D.Ilić

zatvoren od 15. juna

REKONSTRUKCIJA NAJSTARIJEG PEŠAČKOG MOSTA: Ogradu sa Ćivtine ćuprije nadležni u Skupštini grada Kragujevac prodali u staro gvožđe?

Srbija -

Prilikom rekonstrukcije najstarijeg pešačkog mosta „Ćivtina ćuprija“ nadležni iz Skupštine grada Kragujevac, na čijem čelu se nalazi Radomir Nikolić, sin bivšeg predsednika Tomislava Nikolića, odneli su staru ogradu dugu 70-ak metara i tešku oko 2.500 kilograma, saznajemo nezvanično.

"Ograda je prodata u staro gvožđe, a novac je završio u privatnim džepovima. Prodata je na otpadu u naselju Ilina Voda", tvrde izvori Kurira koji su dobro upoznati sa sudbinom stare ograde koja se menja u toku rekonstrukcije.

Za rekonstrukciju mosta preko Lepenice dužine četrdesetak metara grad Kragujevac je izdvojio čak 11 miliona dinara! Most je zatvoren od 15. juna a rok za završetak radova je 45 dana.

Upućeni kažu da je ovo skupa investicija, u okviru koje je planirano uklanjanje prilaznih armirano-betonskih stepeništa sa obe strane mosta i izrada novih, zatim uklanjanje postojećeg asfaltnog zastora i izrada nove hidroizolacije i novog asfaltnog završnog sloja.

Predviđeno je i uklanjanje kompletnih konzolnih prepusta sa spoljašnjih strana glavnih nosača, po celoj dužini mosta i izrada novih, kao i zamena ograde.

U Skupštini grada – muk!

Na naša pitanja da li su funkcinioneri Skupštine grada prodali na otpadu staru ogradu sa pešačkog mosta „Ćivtina ćuprija“ nije stigao odgovor. Pitanja smo poslali Minji Obradoviću, članu gradskog veća za investicije i upravljanje investicijama u Skupštini grada Kragujevca

Poznati kragujevački most na Lepenici biće po završetku rekonstrukcije osvetljen sa obe strane i to sa po tri led svetiljke na čeličnim stubovima visine četiri metra.

"Za te pare mogao se uraditi potpuno novi most koji bi koštao daleko manju svotu novca", kažu naši sagovornici.

Krunu predstavlja skandal koji je do sada nezabeležen.

"Nepisano je pravilo da se staro gvožđe ostavi radnicima koji izvode radove i na temperaturama iznad 40 stepeni. Taj novac oni koriste da kupe vodu da se okrepe, a na kraju prirede ručak. Pohlepa ljudi iz grada Kragujevac do sada je nezabeležena", kaže sagovornik Kurira.

(Kurir.rs/D.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track