ZNATE LI ŠTA SU LETEĆI VATERPOLO I VODENA KOŠARKA? U LOZNICI DANAS IGRE GRADOVA NA VODI: Ekipe iz raznih delova Srbije takmičiće se u 13 disciplina
Foto: T.Ilić

finale će biti u čačku

ZNATE LI ŠTA SU LETEĆI VATERPOLO I VODENA KOŠARKA? U LOZNICI DANAS IGRE GRADOVA NA VODI: Ekipe iz raznih delova Srbije takmičiće se u 13 disciplina

Srbija -

LOZNICA – Loznica će na gradskom otvorenom kupalištu prvi put biti domaćin polufinala karavana igre gradova (City games) koje će biti održano večeras, 16. jula.

Pored Loznice za plasman u finale koje će biti organizovano u Čačku, nadmetaće se ekipe iz Knjaževca, Zaječara, Niša, Užica i Osečine, potvrđeno je u gradskoj upravi.

U nadmetanju na vodi, poput nekada vrlo popularnih ’’Igara bez granica’’, od takmičara se traže snalažljivost, izdržljivost i spretnost u bazenu. Loznicu će predstavljati šestočlana ekipa vrsnih sportista, dve devojke i četiri mladića, a neke od ukupno 13 discipline su: vodena košarka, vodena alka, veslo, leteći vaterpolo, trka magaraca. Ulaz na bazen je besplatan, takmičenje počinje u pola osam uveče, a očekuje se da Lozničani iskoriste priliku da uživaju u ovom neobičnom nadmetanju.

Zbog postavljanja rekvizita bazen danas, 16. jula neće biti otvoren za kupače, saopštili su iz Ustanove za fizičku kulturu ’’Lagator’’ organizatora nadmetanja. Inače, pobednik finala u Čačku predstavljaće Srbiju na Međunarodnom takmičenju koje će biti održano naredne godine u Sloveniji.

Loznica je poslednjih godina bila domaćin Skupštine olimpijskog komiteta Srbije, dva puta finale kupa u košarci za žene, odigrana je i prijateljska utakmica u fudbalu između Srbije i Irana, a sada će ugostiti i ovakvu sportsku manifestaciju.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja