IGRE NA VODENOM TERENU: Polufinale karavana Igre gradova na bazenu u Loznici (FOTO)
Foto: T.Ilić

finale 30. jula u čačku

IGRE NA VODENOM TERENU: Polufinale karavana Igre gradova na bazenu u Loznici (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Loznica je grad sporta, njeni žitelji vole nadmetanje u svim sportskim disciplinama, a od utorka tom spisku mogu dodati i neke potpuno nove kao što su vazdušni vaterpolo, ili vodena košarka.

Prvi put su uživali u njima zahvaljujući karavanu igre gradova (City games) čijem polufinalnom nadmetanju su sinoć bili domaćini na otvorenom bazenu na Lagatoru. Osim Loznice učestvovale su i ekipe iz Knjaževca, Zaječara, Niša, Užica i Osečine.

foto: T.Ilić

Gradsko kupalište bilo je puno, a navijalo se zdušno za domaći tim koji je činilo šest takmičara. Boje Loznice branili su kapiten tima, Jasmina Simić, profesorka fizičkog vaspitanja i rukometašica, Marija Petrović, kik-bokserka, Nenad Trninić i Aleksandar Ristanović profesori fizičkog vaspitanja, i njihove buduće kolege, Đorđe Ćoralić i Aleksandar Jocić, studenti fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

foto: T.Ilić

Oni su se nadmetali u šest disciplina: vino, spasavanje turistkinje, vazdušni vaterpolo, trka bačvi, vodena košarka i veslo u kojima su trebali da pokažu snalažljivost, izdržljivost, gipkost, snagu i spretnost u bazenu. Borba je bila napeta, uzbudljiva, pa i sa komičnim scenama, a na kraju su slavile ekipe Zaječara kao prva i drugoplasirani Knjaževac koje su se plasirale na finalni turnir koji će biti održan 30. jula u Čačku.

foto: T.Ilić

Pobednik tog finala predstavljaće Srbiju na Međunarodnom takmičenju naredne godine u Sloveniji, a na njemu će nas predstavljati i Kragujevac koji je poslednje tri godine šampion naše zemlje.

foto: T.Ilić

"City games je međunarodni projekat, igre su slične kao one u nekada vrlo popularnim Igrama bez granica, a ove godine učestvovalo je oko 150 gradova Evrope. U Srbiji je uključeno više od 50 gradova, a Loznica je prvi put domaćin polufinala sa kojeg dva najbolja tima idu na finale. Učestvuju mladi ljudi koji vole sportsko nadmetanje, a ujedno stiču nova pijateljstva", kaže Tijana Gojković predstavnik City gamesa.

foto: T.Ilić

Publika je uživala u neobičnom nadmetanju na vodi koje je veoma zahtevno, a predstavnici grada najavili su da će i ubuduće biti domaćini sličnih događaja koji na najbolji način predstavljaju Loznicu. Uspešan domaćin bila je UFK ''Lagator'' čiji bazen je već narednog dana bio spreman za kupače koji su u utorak morali da preskoče ''brčkanje'' zbog igara na vodi. Loznica je, inače, prvo učešće završila kao peta, ali će joj sigurno ovo iskustvo značiti da narednog puta bude bolje plasira.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track