Najnovije vesti

LOZNICA SE NAORUŽALA ZA NEPOGODE: Nabavljeno 98 protivgradnih raketa, a imaće 4 nove stanice
Foto: Kurir/T.Ilić

sezona traje do 15. oktobra

LOZNICA SE NAORUŽALA ZA NEPOGODE: Nabavljeno 98 protivgradnih raketa, a imaće 4 nove stanice

Srbija

LOZNICA – Grad Loznica nabavio je 98 protivgradnih raketa za šta je u lokalnom budžetu odvojeno 3,8 miliona dinara, sto hiljada više nego prošle godine. Nabavljene rakete, od kojih je 70 dugog dometa, su odmah ubačene u sistem.


Osim toga Loznica će unaprediti zaštitu od gradonosnih oblaka i time što narednih dana dobiti još četiri automatske protivgradne stanice pa će ih ukupno imati devet pošto je sezonu počela sa pet takvih stanica.

 

U toku je njihovo opremanje i izmeštanje postojećih na odgovarajuće položaje. U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da ovakve stanice imaju veći radijus delovanja, kraće vreme reagovanja kao i da smanjenje broja stanica sa strelcima ne znači manju pokrivenost teritorije ni lošiju zaštitu od grada.

 

Loznica je ovu sezonu počela sa optimalnim brojem od po 12 raketa po stanici, trenutno svaka stanica u preoseku ima po sedam raketa, ali će posle dopune to biti deset do 12 raketa. U periodu od 27. maja do 7. jula na području Loznice na gradonosne oblake delovalo se sa ukupno 50 stanica koje su ispalile 137 raketa.


Na teritoriji Loznice protivgradna zaštita brani oko 61 hiljadu hektara od čega je skoro 36 hiljada poljoprivredno zemljište. Sezona traje od 15. aprila do 15. oktobra.

 

(Kurir.rs/T.Ilić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...