domaćinski

PALMA PRIREDIO SVEČANI DOČEK ZA PRVE PUTNIKE AKVA VOZA: Pogledajte kako su Jagodinci dočekali turiste iz Beograda! Doneli im i da prezalogaje (VIDEO)

Srbija -

JAGODINA - Na Železničkoj stanici u Jagodini građani su danas priredili svečani doček prvom turističkom vozu koji dovozi Beograđane direktno u Akva parke.

Na improviziovanoj tribini oko stitinu turista iz Beograda pozdravila je zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Vukašinović i poželela im lep provod u Akva parku i Jagodini.

foto: Kurir/Bane Bjelica

Na stanici su goste dočekale devojke u narodnim nošnjama i direktor Akva parka Zoran Gligorijević, a u autobusu koji ih je odvezao do Akva parka devojke zaposlene u tom turističkom kompleksu poslužile su ih bočicama hladne vode i raznim vrstama "forneti" peciva.

Reč je o turističkom vozu koji je danas počeo da saobraća iz Beograda i činiće to svake subote osim prve subote u mesecu, kada do Jagodine turiste dovozi voz "Romantika". Odluku o novoj liniji Beograd - Jagodina donelo je preduzeće Srbija voz, ocenivši da će ova linije biti profitabilna.

"Ovo je velika čast za Jagodinu što je uvedena posebna linija Beograd - Jagodina. Hvala Srbija vozu što je prepoznao Jagodinu kao središte turizma u ovom delu Srbije", rekao je Gligorijević.

Voz, koji je nazvan još i "Akva" je iz serije "štedler" sa najmodernijim vagonima, sa klima uređajima, ima i vajfaj, a prilagođeni su i osobama sa posebnim potrebama. Povratna karta košta 660 dinara, penzioneri, studenti i đaci plaćaju 330 dinara, a za decu do sedam godina prevoz je besplatan.

Turisti koji su danas stigli "Akva vozom" i svi uz kartu koju pokažu imaće 40 odsto popust na ulaz na bazene Akva parka.

Popust će imati i ako posećuju Muzej voštanih figura, umesto 200 dinara plaćaće 150, a oko 40 odsto imaće i popusta u ZOO vrt u Jagodini.

Voz se vraća večeras u 18.30 za Beograd.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track