ZATVORENA GLAVNA SAOBRAĆAJNICA U BANJI KOVILJAČI: Pružni prelaz koji je preseca nije siguran, saobraćaj preko nje tek na jesen (FOTO)
Foto: T.Ilić

sređuje se papirologija

ZATVORENA GLAVNA SAOBRAĆAJNICA U BANJI KOVILJAČI: Pružni prelaz koji je preseca nije siguran, saobraćaj preko nje tek na jesen (FOTO)

Srbija -

BANJA KOVILJAČA – Saobraćajnica koja je najkraća veza od centra Banje Koviljače, odnosno glavne Ulice maršala Tita do zaobilaznog puta, neće biti u funkciji do jeseni pošto nije obezbeđen siguran prelazak preko pruge koju ‘’preseca’’.

foto: T.Ilić

Ova ulica završena je pre osam meseci, asfaltirana, sa trotoarom na obe strane, ali nije urađen pružni prelaz zbog čega je sa oba njena kraja postavljena signalizacija da nije u upotrebi, a ispred šina sa obe strane nasut šljunak koji i fizički onemogućava prolazak vozila.

U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da će sva papirološka procedura najzad biti završena do kraja leta kada bi trebalo da počnu radovi na pružnom prelazu. On će biti automatizovan, sa polubranicima i kada bude u funkciji ulica će biti puštena u upotrebu.

foto: T.Ilić

Očekuje se da sve bude rešeno na jesen. Ulica je duga 450 metara, a urađena kao prečica za izlazak i ulazak u Banju Koviljaču sa zaobilaznog puta.

Investicija je vredna 62 miliona dinara, a preko resornog ministarstva, odnosno nadležnog JP “Srbija putevi” radove je finansirala država. Napravljena je kako bi turisti lakše i brže sa zaobilaznog puta oko Koviljače stizali u centar ovog turističkog mesta poznatog kao ‘’kraljevska banja’’ u kome je jedan od najlepših parkova Srbije, čuveni Kur-salon i Specijalna bolnica za rehabilitaciju.

Umesto da njome vozila već uveliko prolaze neplanirane zavrzlame oko ‘’papira’’ odložile su njeno ‘’otvaranje’’, a neki meštani u šali komentarišu da je pruga iznenadila putare pa ‘’presekla’’ ulicu iako tuda prolazi već decenijama.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track