MALI SREMCI SA SRCEM VELIKIM KAO KUĆA: Klinci fudbaleri prali kola da sakupe pomoć za Kosovo! 18.750 dinara poslali narodnim kuhinjama (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen

lep gest dece iz grabovaca

MALI SREMCI SA SRCEM VELIKIM KAO KUĆA: Klinci fudbaleri prali kola da sakupe pomoć za Kosovo! 18.750 dinara poslali narodnim kuhinjama (FOTO)

Srbija -

GRABOVCI - Mladi članovi Fudbalskog kluba “Graničar” Grabovci na neobičan način su prikupljali sredstva za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Omladinci iz ovog sela, zajedno sa svojim ternerom Nikolom Novakovićem su se okupili i za dobropoljan prilog prali automobile, bicikle i motocikle meštanima Grabovaca za simboličan novčani iznos i tako prikupili 18.750 dinara, pišu Sremske novine.

Ta sredstva su odmah prosleđena na račun Eparhije Raško-prizrenske, odakle će biti usmerena za rad narodnih kuhinja.

- Blagoslovom Episkopa Raško-prizrenskog Vladike Teodosija i Episkopa Sremskog Vladike Vasilija smo organizovali ovu akciju. Bilo je to zabavno, igranje i prskanje za naše mlade iz sela, ali i korisno druženje tokom kog smo prikupili određena sredstva. Svako je dao koliko može, a naši meštani su se rado odazvali našoj akciji. To nije prvi put da nešto zajednički radimo, čestu uređujemo centar sela, sređujemo naše prostorije, a uskoro krećemo i u akciju poribljavanja našeg kanala. Tako da ova akcija nije neuobičajena za naše mlade fudbalere i nadamo se da ćemo i u budućnosti na isti ovakav način moći da se angažujemo ,rekao je Nikola Novaković, tener kadeta u FK “Graničar” Grabovci.

(Kurir.rs/Sremske novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track