NAREDNE SUBOTE DRINSKA REGATA: Na čamcima od Malog Zvornika do Banje Koviljače (FOTO)
Foto: T Ilic

MANIFESTACIJA

NAREDNE SUBOTE DRINSKA REGATA: Na čamcima od Malog Zvornika do Banje Koviljače (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Turističko-rekreativna manifestacija “Drina je samo jedna”, biće održana prve subote avgusta (3.8), a regata će ploviti na deonici od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači, saopšteno je danas medijima u gradskoj upravi.

Prema rečima gradskog menadžera Dejana Stalovića, kao i prethodnih godina start regate je kod malozvorničkog hotela ’’Rojal Drina’’ u deset časova, a regataši bi na cilj, ’’Žićinu plažu’’ u Koviljači, posle dvadesetak kilometara plovidbe, trebalo da stignu oko 14 časova.

foto: T Ilic

"imamo veće interesovanje nego prethodnih godina i očekujemo veliki broj učesnika, ne samo iz našeg kraja i okoline već i iz susednih opština i BiH . Pored Loznice u organizaciji regate učestvuju i opština Mali Zvornik, MZ Banja Koviljača i Grad Zvornik (Republika Srpska) što joj daje karakter međunarodne. Očekujemo da regata na pravi način promoviše turističke potencijale našeg grada, pre svega reke Drine kao najčistije i najlepše u ovom delu Evrope, zajedništvo ova tri grada i dobru promociju regije Podrinje. Učešće na našoj regati je kao i do sada potpuno besplatno za sve učesnike, nema kotizacije, nikakvog učešća, potrebni su samo čamac i dobra volja", kazao je on.

Istakao je da se od učesnika zahteva poštovanje svih mera bezbednosti i da su uključene sve službe koje brinu o sigurnosti učesnika, koji su prilikom prijave na startu osigurani, pa i profesionalni ronioci. Posebna pažnja posvećuje se ekologiji i zaštiti reke Drine, naglasio je Stalović.

Na cilju će, kao i ranijih godina, za sve učesnike i posetioce biti spremljen ručak, oko hiljadu porcija vojničkog pasulja. Kapetan regate Miroslav Radulović, član Gradskog veća, najavljuje da učesnike očekuje lep provod na Drini, i da će svako ko jednom dođe poželeti da se vrati ovoj reci.

foto: T Ilic

Niz Drinu se svake godine otisne oko 250 raznih plovila, sa oko hiljadu učesnika, a organizatori regate se nadaju da će im i vreme biti naklonjeno za druženje na reci.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track