KRALJEVČANI MUČE MUKU, JEDNA ULICA A DVA IMENA: Pošta im stiže i na Ulicu kralja Milana i na Omladinsku! (FOTO)
Foto: J.S.

nikako da zvanično dobiju ulicu po kumu kralju Milanu Obrenoviću

KRALJEVČANI MUČE MUKU, JEDNA ULICA A DVA IMENA: Pošta im stiže i na Ulicu kralja Milana i na Omladinsku! (FOTO)

Srbija -

KRALJEVO - Predlog Udruženja građana „Prijateljstvo za nova vremena“ iz Kraljeva da centralno gradsko šetalište i zvanično dobije naziv po kralju Milanu Obrenoviću, koji je 1882. godine kumovao imenu ovog grada, čime bi se rešila zavrzlama oko naziva ulice koja traje više od jedne decenije, većina odbornika kraljevačke Skupštine na poslednjem zasedanju, održanom sredinom nedelje, nije izglasala.

- Postoje predlozi da nekoliko palih boraca u minulim ratovima dobiju nazive ulica što, svakako, zaslužuju, pa kada sve te predloge budemo objedinili, donećemo izmene na nekoj od narednih sednica, pojasnio je medijima razlog za nedonošenje ove odluke Nenad Marković, predsednik Skupštine opštine Kraljevo.

foto: J.S.

Inicijativa da sadašnja Omladinska ulica ponese ime kralja Milana Obrenovića, kako se i zvala pre Drugog svetskog rata, podneta je još pre petnaestak godina, i delimično je “zaživela” jer su se članovi Komisije za promenu naziva ulica tada saglasili sa ovim predlogom.

Jedan od članova te komisije rešenje je tada dostavio nekim institucijama i ustanovama, koje su novo (staro) ime zavele u svojim pisarnicama i poštu građanima počele da dostavljaju adresiranu na Ulicu kralja Milana.

foto: J.S.

- Za udruženje „Prijateljstvo za nova vremena“ čije je sedište u toj ulici, pošta koju dobijam od Gradske uprave glasi i na Ulicu kralja Milana i na Omladinsku ulicu, a računi „Elektrodistribucije“ i nekih drugih javnih preduzeća iapk stižu adresirani na Omladinsku ulicu, kaže Hadži Momir Bakračević, predsednik Udruženja „Prijateljstvo za nova vremena“.

A da „zbrka“ oko naziva ulice bude još potpunija, adresu Kralja Milana prepoznaje sistem Agencije za privredne registre, iako ona zvanično ne postoji, ali ne i administracija Telekoma Srbija.

Ima i primera da supružnici koji žive u istom stanu imaju različite adrese u zdravstvenim knjižicama, jer je ženi kao adresa upisana Ulica kralja Milana, a njenom mužu Omladinska ulica, iako u istom stanu zajedno žive decenijama.

foto: J.S.

Kako se odbornici Skupštine grada Kraljeva do danas nisu izjašnjavali o promeni naziva ove ulice, a odluka o istoj na poslednjoj sednici gradske Skupštine nije doneta, građani Kraljeva na ulicu svog kuma kralja Milana Obrenovića moraće još da sačekaju.

(Kurir.rs/J. S./Foto: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja