Najnovije vesti

ZNATE LI ŠTA JE CREVARIJADA? Više od 50 ekipa se u Ćupriji takmičilo u spremanju ovih jela, a nadmetali se i u jedenju ljutih paprika (FOTO)
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

gurmanluk

ZNATE LI ŠTA JE CREVARIJADA? Više od 50 ekipa se u Ćupriji takmičilo u spremanju ovih jela, a nadmetali se i u jedenju ljutih paprika (FOTO)

Srbija

U Ćupriji je juče održana 12. crevarijada koja je ove godine okupila nekoliko hiljada posetilaca i više od 50 ekipa iz cele Srbije koje su se takmičile u spremanju specijaliteta od crevaca.

 

foto: Tanjug/Dušan Aničić

 

Pobedila je ekipa Dva slatka brka iz Paraćina, drugo mesto zauzela je ekipa Poreznici iz Ćuprije, a treće Aktiv žena "Naše zlatno doba" iz Ćuprije.

 

1 / 4 Foto: Tanjug/Dušan Aničić

 

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić je, otvarajući manifestaciju, rekao da je ove godine bilo ekipa iz Beograda, Jagodine, Paraćina, a među posetiocima bili su gosti iz Kine i Turske koji u Ćupriji imaju svoje fabrike.

 

 

"Cilj nam je da svi oni koji nisu iz Ćuprije dođu i vide šta naš grad nudi, želimo da promovišemo ovu, ali i druge manifestacije. Crevarijada je tradicionalna manifestacija sa narodnom muzikom, ali imamo i Moto fest sa rok izvođačima, kao i Festival muzičke izuzetnosti Ravanelius sa klasičnom muzikom", rekao je Erić.

 

 

Svim takmičarima uručena je zahvalnica Turističke organizacije Ćuprije.

 

U okviru Crevarijade održano je i takmičenje u jedenju ljutih paprika na kome je pobedio Zoran Nedeljković iz Paraćina.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...