NEZAPAMĆENA DRAMA U LOZNICI! DEČAKA IZUJEDALA DVA PSA DOK SE IGRAO U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Bilo je jezivo, sve se dogodilo iznenada, on je pao, a psi su ga ujedali za ruke, noge, rame! Vrištao je i jaukao
Foto: Kurir/T.Ilić

majka jednog od dečaka svedok nemilog događaja

NEZAPAMĆENA DRAMA U LOZNICI! DEČAKA IZUJEDALA DVA PSA DOK SE IGRAO U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Bilo je jezivo, sve se dogodilo iznenada, on je pao, a psi su ga ujedali za ruke, noge, rame! Vrištao je i jaukao

Srbija -

LOZNICA – Bilo je strašno, dečak je pao, a ta dva psa su ga ujedala za ruke, noge, rame. On je vrištao, bilo je jezivo i to neću nikad zaboraviti. Tako priča Lozničanka Jelena Kukolj Jović koja je u subotu (27.7) uveče bila svedok napada dva velika psa na grupu dece koja su se igrala u gimnazijskom dvorištu, a među kojom je bio i njen sin.

Dan posle ona za Kurir kaže da se sve dogodilo iznenada. U gimnazijskom dvorištu njen sin se sa drugom decom igra skoro svako veče. Dvorište je ograđeno, zaklonjeno od saobraćaja tako da nema bojazni da će lopta izleteti na neku od okolnih ulica. Bilo je to bezbedno mesto, a sa decom su uvek bila dva, tri roditelja. U subotu, oko osam uveče, dogodilo se da bude sama.

foto: Kurir/T.Ilić

"Na parkingu su bila dva velika psa, izgledali su kao vučjaci, videla sam da imaju ogrlicu i pomislila sam da su sa nekim ko ih je pustio sa povoca i nalazi se u blizini. Naskakali su na ogradu, a onda je jedan dečak otrčao da zatvori kapiju. Samo što je pritvorio oni su jurnuli, otvorili je, uleteli u dvorište i pojurili decu. Nastao je metež, uplašena deca su bežala, neki su uspeli da izjure na kapiju, a drugi su se peli na zidanu ogradu i mrežu od armature bežeći iz dvorišta. Moj sin je uspeo da izjuri napolje, a onda sam videla jednog desetogodišnjeg dečaka da je pao i psa kako ga drži, drugi je nastavio da juri ostalu decu i kada je video da nikoga nema i on se vratio. Počeli su da ujedaju dečaka, on je vrištao, jaukao. Gađala sam ih nekim kamenom koji sam našla i vrištala, bila sam nemoćna pa sam izletela na ulicu i zvala u pomoć prolaznike ",priča uznemirena Kukolj Jović dok pokazuje mesto gde se sve odigralo.

Prema njenim rečima reagovalo je nekoliko mladića, prvo jedan pa još trojica koju su utrčali u dvorište, gađali su pse nekom stolicom koju su našli i uspeli da ih oteraju. Jedan mladić je podigao povređenog dečaka, uspeo da nađe prevoz i prebaci ga do lozničke Opšte bolnice gde je detetu ukazana pomoć.

"Ovde se okupljaju drugovi moga sina imaju devet, deset godina i svi treniraju fudbal za Loznicu. Nikada se nije dogodilo nešto slično. Nadam se da će povređeni dečak biti dobro i brzo se oporaviti, inače, moj sin se mnogo uplašio kao i sva druga deca. Nekim su u obližnjim lokalima morali da daju vodu, jedva su smirili prepadnute mališane", priča ova majka.

foto: Kurir/T.Ilić

Povređeni dečak smešten je u bolnicu, a prema rečima portparola ustanove Dragane Vasiljević, dete je hospitalizovano na pedijatiriji, ima više ujeda po telu, rane su mu obrađene, prima propisanu terapiju i ‘’njegovo opšte stanje je dobro’’.

Prema nezvaničnim informacijama dečaka su napala dva psa rase malinoa, jednog od četiri tipa belgijskih ovčara, koji su često viđani u delu grada kod srednjih škola, ali i šire. To nisu, kako nezvanično saznajemo, lutalice već vlasnički psi, njihov vlasnik je poznat policiji i protiv njega je podignuta odgovarajuća krivična prijava.

Inače, roditelji povređenog dečaka nisu bili raspoloženi za razgovor, a ovaj događaj je na društvenim mrežama izazvao burnu reakciju Lozničana koji ukazuju na problem velikog broja pasa lutalica, zahtevaju da nadležne službe rade svoj posao, a da neodgovorni vlasnici koji ostavljaju pse po ulici, ili ih puštaju da nekontrolisano, bez odgovarajuće zaštitne korpe na njušci, lutaju gradom budu oštro kažnjeni.

"Nadam se da će dečak biti dobro. Rane od ujeda će da zarastu, ali ko će njemu i njegovim roditeljima nadoknaditi pretrpljeni bol, strah i trauma? Šta da nije bilo u blizini tog jednog roditelja da alarmira pomoć. Strašno je šta se moglo desiti i krajnje je vreme da se ozbiljno pristupi tom problemu sa psima, lutalicama, ali i onima koji imaju neodgovorne vlasnike", ogorčeno kaže jedan od Lozničana potresen ovim događajem.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track