KATASTROFA: Pas koji je izujedao dečaka u Loznici, napao je i ženu koja ga je branila! (FOTO)
Foto: T.Ilić

pomogao je i jedan mladić

KATASTROFA: Pas koji je izujedao dečaka u Loznici, napao je i ženu koja ga je branila! (FOTO)

Srbija -

Desetogodišnji dečak nije jedini povređen u napadu dva vlasnička psa koji se dogodio na igralištu u gimnazijskom dvorištu u subotu uveče. Povređena je i radnica obližnje pekare koja je čim je od preplašene dece čula šta se dešava otrčala da pomogne napadnutom dečaku.

Ona je danas (29.7) pristala da kaže šta se desilo, ali nije želela da joj se pominje ime ni objavljuje slika. Kratko je rekla da je jedan pas držao dete i ona ga je uhvatila pokušavajući da ga odvoji od dečaka, pa ističe ulogu mladića koji je takođe došao da pomogne, a čije ime ne zna.

- Da njega nije bilo pitanje je kakav bi epilog sve imalo. Stolicom, koju je našao u dvorištu, udario je drugog psa koji je pobegao, a onda je pokušavao da ga drži dalje od napadnutog deteta iako je pas nasrtao i dalje. Kada sam uspela da otrgnem dete ponela sam ga i krenula ka izlazu, ali me je drugi pas oborio i ujeo. Detetu sam rekla da beži, a psa sam držala sve dok taj momak nije dotrčao i uspeo dečaka da odnese van dvorišta. On je posle svega povređeno dete i mene odvezao u lozničku bolnicu. Svaka čast tom momku. Najvažnije je da se povređeni dečak što pre oporavi – šturo kaže, a zbog ujeda je na bolovanju.

foto: T.Ilić

Javio nam se dečakov otac Milojko Jovanović koji kaže da njegov sin ima više ujeda po telu i da je u bolnici gde ga previjaju i dobija infuziju.

- Ima nekih sedam, osam ujeda po rukama, nogama, ramenu, na kuku, ušivali su mu rane na potkolenici. Koliko sam čuo žena koja je pomogla mom sinu je takođe povređena, nju je ujeo pas izgleda u predelu grudi, i hvala onima koji su došli da pomognu. Čuo sam da je vlasnik pasa već imao problema sa njima i trebalo je da povede više računa i drži ih u nekom kavezu. Lepo je imati pse, oni su živa bića, ali vlasnik mora o njima voditi brigu. Na ovome se neće završiti i preko advokata ćemo preduzeti neke mere. Ako sve prođe bez reakcije ovako nešto će se ponoviti. Stvar je u tome da se vlasnici pasa opamete i shvate da ako imaš psa onda moraš imati i određenu odgovornost i obaveze. Sada je najvažnije da sa detetom bude sve u redu – kaže on.

foto: T.Ilić

Portparol Opšte bolnice u Loznici Dragana Vasiljević, rekla je danas (29.7) za Kurir da je dete i dalje hospitalizovano na Dečjem odeljenju, pregledao ga je i ortoped, njegovo opšte stanje je dobro i nastavlja se lečenje. Inače, ekipa zoohigijene KJP ’’Naš dom’’ je u pratnji policije pse pronašla kod njihovog vlasnika. Potvrđeno je da su u pitanju psi rase malinoa, jednog od četiri tipa belgijskih ovčara. Oni su preuzeti i nalaze se ’’na posmatranju’’ u veterinarskoj stanici ovog lozničkog preduzeća u kome ističu da je reč o vlasničkim, a ne o psima lutalicama.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track