SOS TELEFON U KRALJEVU OD SADA BESPLATAN: Za 12 godina imali 6.000 poziva
Foto: J.S.

Udruženje „Fenomena“

SOS TELEFON U KRALJEVU OD SADA BESPLATAN: Za 12 godina imali 6.000 poziva

Srbija -

SOS telefon koji već godinama postoji u okviru SOS službe Kraljevo, od ove godine je licenciran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Broj je dostupan svakog radnog dana u periodu od 12 do 18 časova, a poziv sa bilo koje mobilne mreže, kao i sa fiksnih telefona, od sada je besplatan.

- SOS služba Kraljevo, u okviru Udruženja „Fenomena“, osnovana je 2007. godine, a njen cilj je podrška ženama u procesu zaštite od nasilja. Za 12 godina šest hiljada Kraljevčanki je pozvalo broj 0800 35 00 36, a pruženo je više od sedam hiljada usluga, kaže Dragana Veljović iz Udruženja „Fenomena“.

Po njenim rečima, na ovom broju telefona žene od njihovih saradnica mogu da dobiju sve neophodne informacije, kao i psihološku pomoć, ali i da budu upućene na usluge koje pruža SOS služba.

- Osnovni princip našeg rada su poverljivost i anonimnost. Radimo lične konsultacije, organizujemo grupe samopomoći. U okviru pravne pomoći, koje pruža naše udruženje, imamo savetodavnu službu, a za osobe kojima su potrebne advokatske usluge pomoć besplatno pružaju dve advokatske kancelarije u Kraljevu, dodaje Dragana Veljović.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track