PIROĆANCI ODUŠEVILI SRBIJU OVIM HUMANIM GESTOM: Pola grada pohrlilo na šišanje na otvorenom, a sve sa namerom da pomognu bolesnom dečaku od 13 godina! (FOTO)
Foto: Južne vesti/G.B.

humano

PIROĆANCI ODUŠEVILI SRBIJU OVIM HUMANIM GESTOM: Pola grada pohrlilo na šišanje na otvorenom, a sve sa namerom da pomognu bolesnom dečaku od 13 godina! (FOTO)

Srbija -

Pirot - Piroćanci koji su danas prošetali centralnim gradskim trgom ispred Doma kulture, po ceni koji su sami izabrali, dobili su frizuru od profesionalnih frizera, a sav novac koji je sakupljen otići će za pomoć u lečenju 13-godišnjeg Nemanje Cvetkovića koji boluje od malignog tumora.

Pirotski frizeri su po 3. put organizovali humanitarno šišanje, a za razliku od prethodnih akcija, ovog puta izašli su iz svojih salona, te su frizirali i šišali prolaznike na otvorenom.

Jedna od inicijatorki akcije Radmila Đorđević kaže da se prolaznici rado odazivaju i sedaju na stolice.

foto: Južne vesti/G.B.

"Danas je učestvovalo ukupno 14 frizera, neki se smenjuju koji zbog drugih obaveza ne mogu ceo dan, a neki od nas ćemo biti ovde do večeras, dokle god imam mušterija. Odaziv je dobar, prepodne je bila baš gužva, oni koji nisu bili upoznati sa akcijom bili su baš iznenađeni i rado sedaju na stolicu", kaže Đorđevićeva.

Akciji su se pridružile i šminkerke, koje iscrtavaju decu po licu, ali i žene okupljene oko Fejsbuk grupe Mame Piroćanke, koje prodaju ručno umešene kolače i druge poslastice.

"Malo nas je vetar sabotirao dok smo šišali, ali nas je vreme generalno poslužilo. Privlačili smo pažnju i muzikom, devojčicama smo plete pletenice. Zadovoljni smo prilozima koji su ljudi ostavlili", rekla je frizerka.

foto: Južne vesti/G.B.

"Prva akcija je bila prošle godine za našu koleginicu gde smo skupili dosta novca za njenu terapiju. Uspešna je bila i druga. Dokle god ima mušterija, mi ćemo raditi, dok ne padne mrak" - rekla je Đorđevićeva.

Improvizovane frizerske stolice i stolove, kao i struju, pozajmili su od Doma kulture, a sa ovakvim vidom udruživanja kako bi pomogli sugrađanima ne nameravaju da stanu, i kako, dodaje frizerka, sve kolege su saglasne da se odazovu pozivu i naredni put.

(Kurir.rs/JužneVesti/Foto: G.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track