Najnovije vesti

JEZIVI PRIZORI IZ KRALJEVA: Pronađeno na desetine ubijenih štenaca! RADNICI ZOOHIGIJENE ZATEKLI STRAHOTU (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen Facebook

prikupljaju se dokazi

JEZIVI PRIZORI IZ KRALJEVA: Pronađeno na desetine ubijenih štenaca! RADNICI ZOOHIGIJENE ZATEKLI STRAHOTU (UZNEMIRUJUĆE)

Srbija

Radnici Zoohigijene iz Kraljeva u utorak uveče zatekli su jeziv prizor u mestu Gokčanica na putu Kraljevo – Raška.

Naime, u kamenjaru nedaleko od puta pronađena su tela mrtvih štenaca starih samo par meseci.

Vest o ovom užasnom slučaju proširila se društvenim mrežama vrlo brzo, a snimci na kojima se vide kese pune mrtvih kučića, mnoge su razljutili i uznemirili.

Danijela Jović iz Udruženja za zaštitu životinja “Spaske” iz Kraljeva kaže da je načinjen genocid nad psima.

- Mislimo da ima blizu pedesetak štenaca koje je neko sa namerom ostavio u ovom mestu. Velika većina je uginula dok se ostatak bori da preživi jer su mnogo bolesni i izgladneli. Dobili smo u utorak dojavu i obavestili ljude iz Zoohigijene iz Kraljeva koji su otišli i zatekli strahotu – priča Danijela.

Ona kaže da se na putu Kraljevo – Raška vrlo često dešava da budu ostavljeni psi, ali, da su ovoga puta našli dva puna džaka mrtvih štenaca.

- Jasno je da ih je neko bukvalno “izručio” u Gokčanici. Nema šanse da je neko od meštana iz okolnih sela to uradio. Jer, odakle im toliko pasa? Tu su bila i dva odrasla psa, jedan pitbul i belgijski ovčar. Ostali su jedva bili stari tri meseca – kaže Danijela Jović.

Slučaj nije prijavljen policiji, jer nije bilo ni jednog dokaza koji bi ukazao na počinioca. Međutim, iz Udruženja “Spaske” kažu da vrlo dobro znaju ko bi tako nešto mogao da učini i čim sakupe dokaze, kažu, da će podneti krivične prijave.

(Kurir.rs/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...