PLAĆANJE PARKIRANJA I U BULEVARU: U Loznici i nova parking mesta
Foto: Kurir/T.Ilić

u planu i četiri blokovska parkinga

PLAĆANJE PARKIRANJA I U BULEVARU: U Loznici i nova parking mesta

Srbija -

LOZNICA – Javno preduzeće ’’Parking servis’’ od danas (1.8) počinje naplatu parkiranja na još 167 novih parking-mesta u gradu.

Više neće biti besplatnog parkiranja u Bulevaru Dositeja Obradovića na novih 112 parking-mesta, i ulicama generala Jurišića (38) i vojvode Putnika (17) pa je u sistemu naplate od prvog dana avgusta umesto dosadašnji 1.026 ukupno 1.193 mesta. Prema podacima JP “Parking servis” do sada je u gradu bilo 1.026 parking mesta, od toga 160 u prvoj i 866 u drugoj zoni.

foto: Kurir/T.Ilić

Osim novih mesta u Bulevaru u planu je da budu urađena i četiri blokovska parkinga, za šta je namenjeno nešto više od 40 miliona dinara. Srednjoročni plan bio je da od 2017. do 2021. Loznica ima 1.285 parking mesta, ali to treba da bude premašeno već ove godine završetkom novih blokovskih i parkinga u bulevaru. Parkiranje je u prvoj zoni je 46, a drugoj 30 dinara za sat, a naplaćuje se radnim danom od 7 do 21, subotom od 7 do 14 sati dok je nedeljom ostavljanje vozila besplatno.

Inače, naplata je počela u bulevaru iako radovi na njegovoj rekonstrukciji nisu potpuno završeni, ali su mesta za parkiranje obeležena i već se uveliko koriste.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track