JUBILARNA MANIFESTACIJA: Deseti Dani Danila Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji
Foto: Zorana Jevtić

KULTURA

JUBILARNA MANIFESTACIJA: Deseti Dani Danila Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji

Srbija -

U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića (1934 - 2002), od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće organizovana jubilarna deseta manifestacija pod nazivom „Dani Danila Bate Stojkovića“.

Kako je najavljeno, čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je reditelju Dušanu Kovačeviću, a nagrada Zlatnik sa likom Bate Stojkovića, biće uručena Olgi Stojković, supruzi legendarnog glumca.

- Kada smo pre deset godina započeli manifestaciju dobili smo veliku podršku Batine supruge Olge koja je Vrnjačkoj Banji dala saglasnost da se bavi likom i delom našeg najvećeg glumca. Manifestacijom koju organizujemo želimo da mu se odužimo, da ga se sećamo i predstavljamo onakvog kakav je bio izvan platna i scene, kažu u Udruženju građana „Bata Stojković“.

foto: Shutterstock

Svoje sećanje na Batu Stojkovića Vrnjčani su ovekovečili na Letnjoj pozornici gde je 2010. godine otkrivena spomen ploča ovom glumcu, a sama Letnja pozornica od te godine nosi njegovo ime.

„Dani Danila Bate Stojkovića“ svake godine se organizuju sredinom avgusta, tačnije u periodu oko 11. avgusta, kada je dan rođenja glumca.

Ove godine svi posetioci manifestacije moći će da se provozaju u replici autobusa iz filma „Ko to tamo peva“ a, tradicionalno, biće posađena i stabla u čast glumaca koji više nisu sa nama.

Ove godine svoje stablo u vrnjačkom parku dobiće Predrag Ejdus, Marko Nikolić, Pavle Vuisić, Bora Todorović i Milena Dravić.

(Kurir.rs/J. S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track