PIANO SUMMER U VRANJU: Moto ovogodišnjeg festivala JE Pijanistikinja sa novčanice
Foto: Kurir/T.S.

od 3. do 8. avgusta

PIANO SUMMER U VRANJU: Moto ovogodišnjeg festivala JE Pijanistikinja sa novčanice

Srbija -

Peti ,,Piano summer” u Vranju će biti održan od 3. do 8. avgusta.

Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković istakao je na konferenciji za novinare da ovaj festival prevazilazi lokalne okvire.

- Svedoci smo da vranjska publika voli klasičnu muziku i da se broj posetilaca iz godine u godinu povećava. Lokalna samouprava nastaviće da pruža podršku ovom prestižnom festivalu, naglasio je dr Tričković.

Gradska većnica Zorica Jović naglasila je da je Vranje prepoznalo kvalitet ovog festivala, i da je između ostalog postalo i po njemu poznato.

- Vranje će biti stecište brojnih umetnika, i centar klasične muzike, istakla je Zorica Jović.

foto: Kurir/T.S.

Zoran Imširović, osnivač i umetnički direktor festivala zahvalio se lokalnoj samoupravi i prijateljima ove manifestacije na nesebičnoj podršci.

- Poseban ugođaj za posetioce predstavljaće mogućnost da u interpretacijama umetnika uživaju slušajući izvođenja na klaviru marke Štajngreber, instrumentu nadaleko poznatom po zvuku koji je plemenitošću oduševljavao Lista, Vagnera i mnoge druge. Pomalo intrigantni moto ovogodišnjeg festivala ,,Pijanistikinja sa novčanice" posvećen je dvestotoj godišnjici rođenja Klare Šuman, kompozitorki, pijanistkinji i pedagogu, rekao je Imširović.

"Piano summer" u Domu vojske u 20 sati, otvoriće gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. Prvog dana nastupiće umetnica iz Turske Gusin Onaj. Imširović je najavio i održavanje festivala u italijanskom gradu Nordo u Italiji i na muzičkim svečanostima u Bajrojtu, što samo govori o kvalitetu manifestacije.

(Kurir.rs/T.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track