SUTRA JOŠ JEDNA REGATA NA DRINI: Sve koji se spuste od Malog Zvornika do Žićine plaže na cilju čeka iznenađenje u tanjiru
Foto: T.Ilić

pod sloganom drina je samo jedna

SUTRA JOŠ JEDNA REGATA NA DRINI: Sve koji se spuste od Malog Zvornika do Žićine plaže na cilju čeka iznenađenje u tanjiru

Srbija -

LOZNICA – Na deonici od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači sutra će (3.8), biti održana 14. regata u kojoj učestvuju žitelji sa obe strane Drine.

Turističko-rekreativnu manifestaciju “Drina je samo jedna”, zajednički organizuju Grad Loznica, opština Mali Zvornik, MZ Banja Koviljača i Grad Zvornik (Republika Srpska) pa je to međunarodno druženje na vodi.

foto: T.Ilić

Regata polazi sa plaže kod malozvorničkog hotela ’’Rojal Drina’’ u deset časova, a regataši bi posle dvadesetak kilometara plovidbe na cilj, ’’Žićinu plažu’’ u Koviljači, trebalo da stignu nakon četiri sata plovidbe. U Loznici kažu da je interesovanje veliko i očekuju mnogo plovila na reci kao i da na najbolji način predstave turističke potencijale ovog dela Podrinja. Kao i prethodnih godina potrebni su samo čamac i dobro raspoloženje jer je učešće na regati besplatno za sve učesnike. O bezbednosti brinu policija, lekari lozničkog doma zdravlja kao i profesionalni ronioci, a regataše kao i posetioce, na cilju čeka ručak, oko hiljadu porcija vojničkog pasulja.

foto: T.Ilić

U ovoj regati učestvuje uglavnom oko 250 raznih plovila, sa oko hiljadu učesnika, a organizatori kažu da su učinili sve da druženje na Drini protekne u najboljem raspoloženju. Brine ih nepovoljna vremenska prognoza, ali je i minulih godina u više navrata regata pokazala da je jača od kiše i olovnih oblaka.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track