KATAKLIZMA U ZAPADNOJ SRBIJI, U ARILJU GRAD RAZBIO SVE PRED SOBOM: Kugle velike kao pesnica odnele crepove, polomile stakla na automobilima (FOTO, VIDEO)
Foto: RINA

snažno nevreme

KATAKLIZMA U ZAPADNOJ SRBIJI, U ARILJU GRAD RAZBIO SVE PRED SOBOM: Kugle velike kao pesnica odnele crepove, polomile stakla na automobilima (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Nezapamćeno nevreme pogodilo je ariljski kraj, obilna kiša sa olujnim vetrom nosila je sve pred sobom, a grad veličine pesnice opustošio je sela i odneo letinu.

foto: RINA

„Ni najstariji meštani ne sećaju se ovakve oluje. Ovo je nezapamćeno. Mnoga vozila su uništena i brojni objekti su nastradali”, rekao je Branko Jerković iz Arilja.

1 / 6 Foto: RINA

Grad je najveću štetu napravio u ariljskom selu Virovo.

„Grad je padao duže od 15 minuta i to veličine teniske loptice. Pričinjena je velika materijalna šteta, polomio je krovove i crepove i oštetio je na desetine automobila. Takođe pričinjena je velika šteta na poljoprivrednom zemljištu”, rekao je zamenik predsednika opštine Arilje Branko Vukajlović.

Nevreme je posle podne zahvatilo i Aleksandrovac.

Nevreme, praćeno olujnim vetrom zhvatilo je po podne i Kraljevo gde je vetar lomio i obarao drveće i dizao krovove zgrada.

Snažni udar vetra odneo je deo krova na stambenoj zgradi u kraljevačkom naselju Moša Pijade, kao i crepove sa nekoliko zgrada i kuća u prigradskim naseljima, rušeći i obarajući grane i rušeći trula stabla. Stradalo je i nekoliko automobila u Karađorđevoj ulici i Vojnom naselju na koja su pala stabla.

1 / 2 Foto: Čitalac Kurira

U Kruševcu je za četrdesetak minuta palo 50 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je duvao brzinom od 115 kilometara na čas.

Na Bagdali, Trgu kosturnica i u krugu kruševačke bolnice intervenisale su i vatrogasno-spasilačke jedinice uklanjajući stabla koja je olujni vetar oborio.

Zakiceva posle oluje?

A post shared by Snezana Andrejic Ex Novakovic (@andrejicexnovakovic) on

Na pojedinim domaćinstvima vetar je odneo crepove, a sa zatvorenog bazena Sportskog centra odleteo je i deo krovne konstrukcije.

Zbog nevremena odloženo je i otvaranje 4. medunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

Sv Ilija gromovnik...

A post shared by S+4=♥️♥️♥️? (@suzana_grbovic_65) on

Grad je padao i na obodima Užica, u industrijskom predgrađu Sevojnu i u nekoliko sela.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje, očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

(Kurir.rs/RINA/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track