KURIR DAN POSLE STRAŠNOG NEVREMENA U BLACU: Pogledajte pustoš koju je oluja ostavila za sobom (FOTO)
Foto: B.R.

VANREDNO STANJE

KURIR DAN POSLE STRAŠNOG NEVREMENA U BLACU: Pogledajte pustoš koju je oluja ostavila za sobom (FOTO)

Srbija -

Nakon sinoćnog nevremena koje je najviše pogodilo Blace i Prokuplјe, pričinjena je ogromna materijalna šteta, posebno u Blacu, gde je prema procenama propalo 80 odsto polјoprivrednih proizvoda. U ovoj sredini uvedeno je i vanredno stanje.

foto: B.R.

- Sinoćno nevreme nanelo je ogromne štete čitavom kraju, a po prvim procenama 80 odsto polјoprivrednih proizvoda je uništeno. Padale su bandere, drveće je čupano iz korena i do sinoć su ekipe Javnog komunalnog preduzeća Blace na terenu. Mnoga sela bila su dosečena, a još uvek u polovini na teritoriji Opštine Blace nema struje, potvrdio nam je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić.

foto: B.R.

On kaže da je samo Blace pretrpelo ogromnu štetu, posebno područje oko Doma zdravlјa čiji je krov pao i oštetio okolne kuće i vozila. Na sreću, povređenih nema i kako kaže Ćurčić, to je najvažnije, ostalo će se sanirati, a konkretnije podatke o visini štete imaće tokom dana.

foto: B.R.

U Elektrodistribuciji u Prokuplјu koja pokriva sve četiri opštine Topličkog okruga kažu da mnoga mesta oko Prokuplјa, Blaca i Kuršumlije i dalјe nemaju struju.

- Mnogo je kvarova i svi zaposleni su na terenu i otklanjaju te kvarove, potvrđeno nam je u ED Prokuplјe.

foto: B.R.

Tako su na području Grada Prokuplјa trenutno bez struje potez ka Belom Kamenu, odnosno Pasjača, Vidovača i sva sela u okruženju.

(Kurir.rs/B.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track