OD UJEDA PASA SVAKOG MESECA U ŠAPCU I LOZNICI STRADA 25 LJUDI: Ujedaju  lutalice, ali i psi koje vlasnici ne drže pod kontrolom
Foto: T.Ilić

zabrinjavajuće

OD UJEDA PASA SVAKOG MESECA U ŠAPCU I LOZNICI STRADA 25 LJUDI: Ujedaju lutalice, ali i psi koje vlasnici ne drže pod kontrolom

Srbija -

LOZNICA – Poslednji slučaj kada je zbog napada vlasničkih pasa i ujeda jedan desetogodišnjak završio u lozničkoj bolnici, a povređena je i žena koja ga je branila, podsetio je na stalan problem sa psima lutalicama, ali i vlasnicima koji svoje ljubimce ne drže pod kontrolom.

Prema podacima dobijenim od Zavoda za javno zdravlje u Šapcu u Loznici su u prvoj polovini ove godine zabeležena 152 ujeda, prosečno 25 svakog meseca, a ukupno 396 u celom Mačvanskom okrugu. Prošlog meseca u Loznici je bilo 26 ujeda i to uglavnom pasa, pri čemu je broj ujeda vlasničkih pasa zanemarljiv kao i ujeda koje nanesu mačke. Lani je u celom Mačvanskom okrugu bilo 937 osoba ozleđenih ujedima, a od toga više od trećine samo u Loznici, odnosno 330, ili nekih 27 mesečno.

foto: T.Ilić

Inače, povodom poslednjeg napada na dete, od pre sedam dana, OJT u Loznici je naložila podnošenje krivične prijave protiv vlasnika pasa za krivično delo izazivanje opšte opasnosti na mestu gde ima više okupljenih ljudi za šta je zaprećena kazna do osam godina. Takođe je naloženo da se psi oduzmu od vlasnika i smeste u azil JKP “Naš dom” što su u prisustvu policije, radnici preduzeća i uradili u subotu odmah posle napada.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track