Najnovije vesti

BAKU IZ KIKINDE PROGLASILI MRTVOM, A ONA OTVORILA OČI KADA JOJ JE POGREBNIK SKIDAO MINĐUŠE: Ilona (89) ipak preminula u bolnici
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

neverovatno

BAKU IZ KIKINDE PROGLASILI MRTVOM, A ONA OTVORILA OČI KADA JOJ JE POGREBNIK SKIDAO MINĐUŠE: Ilona (89) ipak preminula u bolnici

Srbija

KIKINDA - Lekar kikindske Hitne službe dr Nebojša B., nakon što je baku Ilonu K. (89) 1. avgusta u njenon kući, proglasio mrtvom, iako se ispostavilo da tada nije preminula, biće suspendovan sa posla u trajanju od 15 dana, a zbog učinjenog propusta, ne isključuje se ni drastičnija kazna.

Najverovatnije će to biti otkaz, ali je u opticaju i prebacivanje na neko drugo radno mesto. To je Kuriru potvrdila dr Biljana Marković, direktorica kikindskog Doma zdravlja u čijem je sastavu i Hitna medicinska služba.

foto: Kurir/S.U.

Kako saznajemo, nažalost, Ilona K. je umrla u nedelju u kikindskoj bolnici, a direktorica Doma zdravlja rekla je za Kurir šta je nakon nemilog događaja utvrdila Komisija za sprovođenje unutrašnjeg stručnog nadzora.

"Komisija je konstatovala da dr Nebojša B. nije postupio po pravilima struke. On je napravio propust i grešku prlikom utvrđivanja uzroka i vremena smrti pacijentkinje. Kolega nije koristio raspoloživa i savremena medicinska sredstva. Nakon isteka suspenzije, donećemo definitivnu odluku", rekla je dr Marković i nastavila:

foto: Kurir/S.U.

"Lekar je stetoskopom i EKG aparatom jasno mogao da ustanovi smrt. Kolega koji je načinio propust kod nas radi više od godinu dana i spade u mlađe lekare. On smatra da je odgovoran i da nije postupio u skladu sa propisanim protokolom", potvrdila je dr Marković.

Nije prvi put

Maja prošle godine, nešto slično, dogodilo se u Starom domu Gerontološkog centra. Ženu (69) iz Kikinde, korisnicu ove ustanove, lekar Hitne pomoći uveče je proglasio mrtvom, ali je isti doktor sutradan ustanovio da je ona živa. Komisija za sprovođenje unutrašnjeg stručnog nadzora je utvrdila da je lekar napravio stručnu grešku, pa je prebačen na drugo radno mesto.

Da nakon posete ekipe Hitne službe baka u četvrtak ipak nije umrla, ustanovio je pogrebnik koji se u staričinoj kući došao nakon medicinara.

"Rođaka je zamolila pogrebnika da starici skine zlatne minđuše, a u tom trenutku ona je otvorila oči. Ispostavio se da je živa, pa su ponovo pozvali Hitnu službu koja je baku prebacila u bolnicu. Svi su bili u šoku, pa i policija koja je izašla na lice mesta kako bi se utvrdilo da li je reč o prirodnoj ili nasilnoj smrti", ispričale su komšije koje su sa tugom dočekali vest da je baka Ilona izdahnula u bolnici. Tamo je u stanju kome hospitalizovala, a nalazila se na Odeljenju neurologije.

Snaja je zatekla u kuhinji

Komšija Jožef
Komšija Jožeffoto: Kurir/S.U.

Komšija Jožef Renji kaže da je policiju alarmirala snaha koja je došla da obiđe Ilonu:

"Staricu je pronašla kako leži nepokretna u kuhinji. Nakon toga policija je pozvala Hitnu službu, a lekar je proglasio mrtvom. Kada su stigli zaposleni iz pogrebne službe, videli su da je Ilona ipak živa. Tada je prebačena u bolnicu. Iako u godinama, naša komšinica bila je pokretna. Živela je sama", ispričao je Renji.

(Kurir.rs/S.U.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...