UČESTVOVALO 135 TAKMIČARA IZ ZEMLJE I INOSTRANSTVA: Ski klub Besna Kobila na prvenstvu Srbije u slalomu na rolerima briljirao
Foto: T.S.

Vranje će okupiti i Svetske slalomaše

UČESTVOVALO 135 TAKMIČARA IZ ZEMLJE I INOSTRANSTVA: Ski klub Besna Kobila na prvenstvu Srbije u slalomu na rolerima briljirao

Srbija -

Na Otvorenom prvenstvu Srbije u slalomu na rolerima održanom u Vranju, najviše uspeha imao je Skijaški klub „Besna Kobila“ iz tog grada.

Takmičari ovog kluba Petra Stojiljković, Lazar Spasić, Dunja Arsić, Strahinja Kostadinović, Petra LJubisavljević, Stefana Stojanović, Emilija Arsić i Mia Dedinac okitili su se zlatom i nazivom prvaka.

Srebro su osvojili Danica Ilić, Đurađ LJubić, Nikola Kostadinović, Anastasija Stojanović, Kaja Sretić i Milica Petković. Bronza je pripala Lazaru Antiću.

Na „Besnokobilskom kupu“, osvajači zlatnih medalja u svojim konkurencijama su Petra Stojiljković, Lazar Spasić, Dunja Arsić, Masa Jović, Anastasija Stojanović, Emilija Arsić i Mia Dedinac.

foto: Printscreen Facebook/ Ski klub Besna Kobila

Srebro su osvojili Milica Petković, Đurađ LJubić, Danica Ilić, Strahinja Kostadinović, Tadija LJubisavljević, Petra LJubisavljević, Stefana Stojanović i Kaja Sretić. Anastasija Veselinoić, Lazar Antić, Nađa Stamenković, Nikola Kostadinović i Dunja Stojiljković, okitili su se bronzom. U trkama iz oba dana u apsolutnoj kategoriji kod žena najbrža je bila Julija Sleger iz Nemačke, druga Anja Novak iz Poljske, a treća najbolja slalomašica kluba domaćina Mia Dedinac.

foto: T.S.

Najbrži kod muškaraca je bio Patrik Stimpfl iz Nemačke, drugi njegov mlađi brat Fransis, dok je treći bio Georgs Smalcs.

Ukupan bilans medalja je po 15 zlatnih i srebrnih i 7 bronzanih.

Na trkama je učestvovalo 135 takmičara iz Srbije, Poljske, Nemačke, Letonije, Italije, Slovenije i Slovačke među njima i neki od najboljih Svetskih slalomaša i prvaka Evrope.

foto: T.S.

Roller Race kamp za sve kategorije pod pokroviteljstvom Svetske roler federacije, Srpske skejtbord i roler fedracije održan je na Besnoj kobili od 30. jula do 2. Avgusta. Tehnički organizator kampa bio je klub „Besna Kobila“.

Rukovodilac kampa jedan od najboljih Svetskih trenera Patrik Štipmfl iz Nemačke. Demostratorke na kampu su bile jedna od najboljih Svetskih slalomašica današnjice Julija Šleger i najbolja Poljska slalomašica

Anja Novak. Na kampu su učestvovali timovi iz Nemačke, Poljske, Letonije, Italije i Slovenije kao gosti i naravno članovi Skijaškog kluba „Besna Kobila“ kao domaćini kampa. Kruna ovog kampa bile su dve World Ranking trke u centru Vranja obe iz kalendara Svetske roler federacije.

Najbolje Svetske slalomaše okupiće trka Svetskog kupa koja je naredna u Vranju.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track