VRANJANSKO POZORIŠTE IZGORELO U POŽARU PRE 7 GODINA: Vlada Srbije će pomoći da zgrada bude lepša nego pre (FOTO)
Foto: FB Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

rekonstrukcija

VRANJANSKO POZORIŠTE IZGORELO U POŽARU PRE 7 GODINA: Vlada Srbije će pomoći da zgrada bude lepša nego pre (FOTO)

Srbija -

Radove koji se izvode na rekonstrukciji Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju obišle su danas predstavnice Vlade Srbije.

foto: FB Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Zgrada vranjskog Pozorišta izgorela je u požaru pre sedam godina početkom jula. U delegaciji Vlade bile su Milena Popović, Ana Ilić, Maja Kapor i Katarina Jakovljević i upravnica Narodnog pozorišta iz Beograda, Ivana Vujić, Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković izjavio je da se zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samnouprave sa Vladom Srbije i svim relevantnim republičkim institucijama, radovi na rekonstrukciji pozorišta odvijaju predviđenom dinamikom.

„Grad Vranje poštuje dogovore i svoje obaveze realizuje odgovorno i u dogovorenim okvirima. U toku su završni radovi i na moje veliko zadovoljstvo građani Vranja i okoline dobiće savremeno opremljen objekat na koji ćemo svi biti ponosni“, dodao je Milenković.

foto: Kurir.rs/T.S.

Izrazivši zadovoljstvo realizovanim radovima u pozorištu Ana Ilić, viši savetnik u kabinetu premijerke Ane Brnabić obećala je da će Vlada pomoći završetak ovog veoma značajnog objekta.

„Veoma nam je važan razvoj kulture u celoj zemlji. Bitno je da kulturne objekte rekonstruišemo i otvorimo, ali i da oni dobro rade uz veće uključivanje lokalnih zajednica i mladih ljudi“, rekla je Ilić. Milena Popović, savetnica u kabinetu predsednice Vlade kaže da sada u pozorištu već imamo izvesnu situaciju i da se nada skorijem otvaranju ovog izuzetno značajnog kulturnog objekta.

Održan je radni sastanak, a razgovoru je u gradskoj kući pored gradonačelnika prisustvovala i većnica Zorica Jović. Osim obilaska radova na rekonstrukciji zgrade Pozorišta, predstavnice Vlade obišle su Narodni muzej i Haremluk u Vranju.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track