PRIJEPOLJE SE GUŠI U DIMU: Deponija Stanjevine i dalje u plamenu!
Foto: Printscreen Youtube/Forum Info

bukti požar

PRIJEPOLJE SE GUŠI U DIMU: Deponija Stanjevine i dalje u plamenu!

Srbija -

Na nesanitarnoj deponiji Stanjevine, koja se nalazi uz magistralni put ka granici sa Crnom Gorom, na samom ulazu u Prijepolje, i dalje bukti požar, a večeras se počelo sa nasipanjem zemlje, jer je vatru zbog debljne naslaga teško ugasili vodom.

"Vatrogasno spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi sprečile širenje požara. Četiri cisterne, dve vatrogasne i dve komunalne, celu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti vodom, potrebno je da se deponija prespe tamponom, odnosno zemljom i šutom", rekao je komandir vatrogasno - spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević.

On je naglasio da je gašenje otežano, jer se na deponiji nalaze ogromne naslage otpada različitog porekla.

Gust dim pokrio je Limsku dolinu, a najteža situacija je u naselju Zalug koje se nalazi preko puta deponije.

Potencijalnu opasnost dim pravi i učesnicima u saobraćaju, jer se u zavisnosti od vazdušnog strujanja gust dim nadvija i nad samu magistralu.

Direktor JKP "Lim" Enis Memišahović kaže da je večeras počelo nasipanje zemljom, ali da su im potrebne velike količine jer je ogromna površina u pitanju.

"Putevi Užice su nam izašli u susret sa četiri kamiona jer mi u našem voznom parku ne posedujemo velike kamione i teške mašine. Ovo što smo večeras nasuli je dovoljno da se naprave staze kako bi vatrogasci mogli da priđu", kazao je Memišahović.

On je takođe istakao da JKP nema ni dovoljno zemlje a ni šuta za zasipanje.

Na ovu deponiju smeće se odlaže 50 godina, a na nedeljnom nivou JKP "Lim" tu istovari oko 200 tona otpada.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track