NOVO U ZAVODU ZA ODRASLE MALE PČELICE: Internistička klinika, zubarska ordinacija i internet kafe (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

uslovi za normalan i lepši život

NOVO U ZAVODU ZA ODRASLE MALE PČELICE: Internistička klinika, zubarska ordinacija i internet kafe (VIDEO)

Srbija -

U Zavodu sa odrasle internistička klinika, zubarska ordinacija i internet kafe

KRAGUJEVAC - U Zavodu za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“ otvorena je internistička ambulanta. To je prva internistička ambulanta za 46 godina postojanja ovog zavoda koji je sa svojih 900 korisnika najveća socijalna ustanova tog tipa u Evropi.

- Dnevno se u ambulanti pregleda oko tridesetak pacijenata i ovo je veliki korak kada je u pitanju prevencija štićenika sa jedne, dok sa druge strane u slučaju hitnih slučajeva ona ima nemerljiv značaj - kaže dr Vladica Stanojević, direktor ove državne ustanove.

foto: Youtube Printscreen

Vrednost radova za opremanje ambulante i građevinske radove je oko milion dinara i finansirani su iz sopstvenih sredstava. U Zavodu već postoji ginekološka i psihološka ambulanta, RH centar i ordinacija opšte prakse koje su nedavno otvorene.

- Naša nastojanja da korisnicima omogućimo najnormalnije uslove za život od kada smo pre pet godina krenuli u potpunu rekonstrukciju Zavoda i renovirali i izgradili 15 hiljada kvadrata životnog prostora, biće krunisana otvaranjem internističke klinike, zubarske ordinacije i internet kafea - kaže dr Stanojević.

foto: Youtube Printscreen

Inače, u Zavodu hranu proizvode u sopstvenim farmama, plastenicima i pekari koje su obnovljene poslednjih godina.

-To je vrlo značajno za socijalizaciju štićenika koji po zakonu određenom vremenu svoju radnu terapiju provode na našim dobrima i aktivno se uključuju u proizvodnju i društveni život - kaže dr Stanojević.

(Kurir.rs/D. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track