POČINJE MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA U LOZNICI: Predstavljanje kulture, istorije i turističkog potencijala jednog grada na najlepši mogući način
Foto: Marina Lopičić

Srbija

POČINJE MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA U LOZNICI: Predstavljanje kulture, istorije i turističkog potencijala jednog grada na najlepši mogući način

Srbija -

Lozničani od večeras (9.8) imaju priliku da uživaju u nastupima folklornih ansambala koji učestvuju na trećem Međunarodnom festivalu folklora "Miodrag Miša Spernjak" koji organizuje KUD "Karadžić", a suorganizator jeTuristička organizacija grada Loznice.

Nastupiće ansambli iz Meksika, Turske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, kao i kulturno-umetnička društva sa područja grada Loznice. Defile učesnika polazi večeras, u 20 sati, od Vukovog doma kulture do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice gde će nastupiti u amfiteatru pored hrama. Program se nastavlja sutra (10.8) u Tršiću kada će posle defilea ansambli zaigrati od 18 časova, a onda će, dva sata kasnije, svoje igračko umeće pokazati i u Banji Koviljači. Organizatori kažu da ovaj festival folklora na najlepši način predstavlja Loznicu, njenu kulturu, istoriju i turističke potencijale.

foto: Plakat KUD ''Karadzic''

Inače, festival nosi ime Miše Spernjaka, dugogodišnjeg koreografa, igrača, rukovodioca folklornog ansambla i jedno vreme predsednika društva ‘’Karadžić’’. KUD ‘’Karadžić’’ postoji 169 godina i smatra se začetnikom razvoja kulture u Loznici, a jedno je od najstarijih na Balkanu i u Evropi.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track