JAGODINCI DOČEKALI AKVA VOZ: Svečano uz posluženje za turiste iz Beograda (FOTO)
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

i popust i posluženje

JAGODINCI DOČEKALI AKVA VOZ: Svečano uz posluženje za turiste iz Beograda (FOTO)

Srbija -

JAGODINA - Jagodinci su i danas na Železničkoj stanici upriličili svečan doček turistima iz Beograda koji su doputovali "Akva vozom" u Akva park.

Njih je više od 500, sa improvizovane bine na Železničkoj stanici, pozdravila zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović i poželela im ugodna boravak u Jagodini.

Vukašinovićeva je istakla da Jagodinu godišnje, najviše zbog Akvaparka, Muzeja voštanih figura, ZOO vrta i Muzeja niavne i marginalne umetnosti, poseti "pola miliona gostiju i da Jagodini, preko vikenda nedostaje 500 postelja za smeštaj turista".

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Ona je zahvalile "Srbija vozu" što je uvela ovu liniju za Jagodinu.

"Akva voz" je, na relaciji Beograd - Jagodina, počeo da saobraća 20. jula, svake subote u meseci osim prve, kada Beograđane u Jagodinu dovozi Muzejski voz "Romantika".

Goste iz Beograda i danas su dovezla dva voza, a Jagodinci koji stanuju uz Železničku stanicu, izjavili su danas da se "ne sećaju kada je poslednji put neki voz u Jagodinu najednom dovezao 500 ljudi". Lepo je videti, kažu, punu stanici naroda koji putuje.

Na stanici devojke u narodnim nošnjama i direktor Akva parka Zoran Gligorijević, a goste su u osam prepunih autobusa, koji su ih prevozli do Akva parka, devojke i momci zaposleni u Akva parku, poslužile bočicama hladne vode i raznim vrstama "forneti" kolača.

Odluku o novoj liniji Beograd-Jagodina donelo je preduzeće "Srbija voz", ocenivši da će ova linije biti ekonomski opravdana.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Voz, koji je nazvan još i "Akva", iz serije je "štadler", s "najmodernijim vagonima, s klima uređajima a ima i Wi-Fi, a prilagođeni su i osobama sa posebnim potrebama".

Povratna karta košta 660 dinara, penzioneri, studenti i đaci plaćaju upola manje, 330 dinara, a za decu do sedam godina prevoz je besplatan.

Turisti koji dolaze "Akva vozom", uz pokazanu kartu, imaju 40 odsto popust na ulaz na bazene Akva parka.

Popust će imati i ako posećuju Muzej voštanih figura, umesto 200 dinara, plaćaće 150, a oko 40 odsto imaće i popusta u ZOO vrtu u Jagodini.

Voz se vraća večeras u 18.30 za Beograd.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track