ROBINSON, ŽIROKOPTER I ZMAJ: Na nebu iznad Ćuprije dešava se pravi spektakl (FOTO)
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

posebno lepa manifestacija

ROBINSON, ŽIROKOPTER I ZMAJ: Na nebu iznad Ćuprije dešava se pravi spektakl (FOTO)

Srbija -

Na aerodromu Dobričevo kod Ćuprije danas se održava drugi otvoreni "fly- in"

aeromiting na kome učestvuje preko 30 letelica, najmodernijih koje imaju aero klubovi u Srbiji, izjavio je predsednik Aero kluba "Ćuprija" Goran Stojković.

Manifestacija je otvorena u 10 sati, uz državnu himnu, a državnu zastavu je na aerodrom spustio padobranac, reprezentativac Srbije član Aero kluba "Naša krila" iz Paraćina, Dragan Obradović.

Otvaranju je prisustovao i zamenik predsednika opštine Ćuprija Ilija Paunović.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Osim ultralakih letelica koje su stigle iz Vršca, Zrenjenanima, Beograda, Smedereva, Blaca, učestvuju i RC modelari, kao i prestavnici generalne avijacije sa svojim letelicama, objasnio je novinarima na aerodromu Stojković.

- Vreme je dobro, a letački program vrlo zanimljiv, i prikazane su najmodernije letelice, rekao je Stojković.

On je ocenio da je na mitingu preko hiljadu ljudi koji mogu da vide ultralake avione, zmaj, žirokopter, i po prvi put na sportskom aerodromu Ćuprija helikopter "robinson" američke proizvodnje.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Od 10.30 sati, na programu je letački program - RC modelari, ultralake letelice, generalna avijacija, a zatvaranje manifestacije je planirano za posle 16 sati.

Organizator aeromitinga je Aero klub "Ćuprija" uz podršku Vazduhoplovnog saveza Srbije, Skupštine opštine Ćuprija, Sportskog saveza Ćuprije i Turističke organizacije ovog grada.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track