NEVEROVATAN PRIZOR NA ŠTRANDU: Mladi se gađali bojama u prahu, evo kako su uživali u zabavi na Festivalu boja (FOTO, VIDEO)
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

međunarodni dan mladih

NEVEROVATAN PRIZOR NA ŠTRANDU: Mladi se gađali bojama u prahu, evo kako su uživali u zabavi na Festivalu boja (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Međunarodni dan mladih obeležen je danas Festivalom boja na novosadskoj plaži Štrand.

Drugu godinu za redom Opens organizuje Festival boja, tokom kojeg najviše uživaju mladi, koji za tu priliku budu obojeni u najrazličitije nijanse, nakon što su iz topova ispaljene boje u prahu.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Opens Festival boja organizuje povodom Međunarodnog dana mladih, koji su 2000. godine ustanovile Ujedinjene nacije.

Međunarodni dan mladih obeležava se kako bi bila skrenuta pažnja na probleme mladih, kulturna i pravna pitanja, kažu u Opensu.

"Međunarodni dan mladih ustanovljen je kako bi se skrenula pažnja da su mladi važni partneri u kreiranju promena i aktivnosti koji se njih tiču. Ovogodišnja tema je tranformacija znanja, ali mimo svega toga, mimo zagovaranja i osnaživanja mladih i organizacija za mlade, skretanje pažnje na mlade kao pozitivne činioce u društvu, smatramo da treba i da se zabavimo, da slavimo energiju, kreativnost, različitost mladih, što je i jedan od stubova Opens programa", kaže PR menadžer Opensa Ivana Miloradov.

1 / 7 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U današnjem programu upravo su najviše uživali mladi, koji su besplatno dobijali kesice sa prahom u bojama, te se međusobno posipali njima, a najspektakularniji deo programa svakako je bio onaj kada su organizatori iz topova ispaljivali prah u boji, nakog čega je deo novosadske plaže Štrand bio obojen u najrazličitije nijanse.

"Verujemo da kroz boje, kao metaforu, možemo da pokažemo na koji način mladi svakoga dana mogu svojom energijom, kreativnošću, idejama, stvarima koje rade i kojima se bave svakodnevno boje grad i svoju okolinu", rekla je Miloradov.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja