UMETNOST NA DELU: Održana 44. međunarodna likovna kolonija "Studenica" (FOTO)
Foto: Turistička organizacija Kraljevo

kraljevo

UMETNOST NA DELU: Održana 44. međunarodna likovna kolonija "Studenica" (FOTO)

Srbija -

U organizaciji Turističke organizacije Kraljevo, u manastiru Studenica održana je tradicionalna, 44. po redu, međunarodna likovna kolonija, koja je ove godine okupila 16 slikara iz zemlje i inostranstva.

Osim slikara iz Srbije, na likovnoj koloniji "Studenica" svoja dela u tišini studeničke porte stvarali su i umetnici iz Australije, Rusije, Švajcarske, Južne Koreje, Italije, Bugarske i Severne Makedonije.

foto: Turistička organizacija Kraljevo

- Ovo je izuzetno, nikada nisam bio na ovako fascinantnom mestu. Neverovatan je taj spoj zelene prirode i prelepih građevina. Za mene je ovo nešto specijalno, kaže Damon Kovarski, slikar iz Australije.

- Prvi put sam u Srbiji i oduševljena sam prijemom i gostoprimstvom, ali i prelepom prirodom i monumentalnošću pravoslavnog manastira Studenica. Mislim da su ovakvi susreti likovnih umetnika, druženja i razmena iskustva dragoceni, reči su Natalije Lavrenove, slikarke iz Rusije.

foto: Turistička organizacija Kraljevo

Turistička organizacija Kraljeva prepoznala je studeničku likovnu koloniju kao jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija koja iz Kraljeva šalje poruku o bogatoj istoriji i kulturnom nasleđu ovog kraja.

foto: Turistička organizacija Kraljevo

- Ne sumnjamo da će slikari odavde otići puni utisaka i da će u svoje zemlje poneti divne uspomene. Naša organizacija postala je sada bogatija za tridesetak vrednih umetničkih dela, koja će javnosti biti predstavljena na izložbi uoči Kraljevdana, 7. oktobra, kaže Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo.

(Kurir.rs/J.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track