Najnovije vesti

SLAĐANA KRENULA U PORODILIŠTE, ALI BEBA NIJE HTELA DA ČEKA: Porodila se na parkingu ispred Doma zdravlja u Lajkovcu, prva smena još nije ni počela
Foto: Profimedia

srećnoj majci je ovo treći porođaj

SLAĐANA KRENULA U PORODILIŠTE, ALI BEBA NIJE HTELA DA ČEKA: Porodila se na parkingu ispred Doma zdravlja u Lajkovcu, prva smena još nije ni počela

Srbija

Slađana Đurić iz Lajkovca nije ni stigla do vrata Doma zdravlja kada je počela da se porađa, pa je mala Mila rođena u automobilu na ulici.

Sestre i lekari odmah su pohitali i pomogli ženi da se porodi, a u valjevsko porodilište prevezena je tek kada je sve bilo gotovo.

- Rodila se prava Lajkovčanka - kaže sa osmehom majka Slađana, kojoj je ovo treći porođaj.

Slađana je bila blizu termina za porođaj, ali je beba ipak malo poranila. Inače je sutradan trebalo da ide kod svog ginekologa na poslednju kontrolu pred porođaj, kada bi i uzela uput za porodilište.

Kada je u ranim jutarnjim satima dobila prve bolove, bila je potpuno uverena da ima sasvim dovoljno vremena za odlazak u porodilište.

Ona se brzo se s mužem uputila do lajkovačkog Doma zdravlja u kome prva smena još nije bila ni počela. Dok je Slađanin muž zvonio na ulaznim vratima Doma zdravlja, kako bi uzeo uput za Valjevo, Slađana je shvatila da porođaj počinje.

Ubrzo su se na parkingu Doma zdravlja pojavile dve medicinske sestre, dežurni lekar i vozač saniteta. Zbog specifičnih okolnosti, sestre su pupčanu vrpcu samo klemirale, a majka i beba su sanitetom, u pratnji medicinske sestre, urgentno transportovane za Valjevo.

- Bilo je ovo neverovatno iskustvo, koje ću pamtiti celog života. Kada smo stigli u Valjevo, na ulasku u porodilište, s obzirom da im je iz Lajkovca javljeno sve što se dogodilo, nas je sačekala kompletna ekipa, bio je to gotovo filmski scenario. Nijedan propust nije napravljen, sve se odvilo do savršenstva. Devojčica je na rođenju imala nešto preko tri kilograma, dobilla je ocenu 9 i sve je kako treba - kaže majka, koja je sa bebom već izašla iz valjevskog porodilišta.

(Kurir.rs/Telegraf/lajkovacnadlanu.rs/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...