NEBO IZNAD PANČEVA UPLAŠILO GRAĐANE: Gusti crveni dim i jaka svetlost pojavili su se posle ponoći! Izgledalo je kao u HOROR FILMU! Videlo se i u Mirijevu (FOTO)
Foto: Čitalac/Predrag D.

zabrinuti

NEBO IZNAD PANČEVA UPLAŠILO GRAĐANE: Gusti crveni dim i jaka svetlost pojavili su se posle ponoći! Izgledalo je kao u HOROR FILMU! Videlo se i u Mirijevu (FOTO)

Srbija -

Stanovnici Pančeva noćas su bili zabrinuti zbog pojave gustog crvenog dima i jake svetlosti koja se na nebu iznad njihovog grada, prema svedočenju sugrađana, pojavila nešto posle ponoći.

Mnogi su na prvi pogled pomislili da je u pitanju neki požar, komentarišući da je nebo izgledalo sablasno kao u horor filmovima, pa su se zbog ovog događaja usijale društvene mreže. Mnogi korisnici Fejsbuka počeli da objavljuju slike i da se raspituju koji je uzrok ove pojave.

Crvena svetlost i gust dim bili su vidljivi i u delovima Beograda o čemu svedoče fotografije iz Mirijeva.

foto: Čitalac/Predrag D.

Međutim, misterija je ubrzo razrešena. Naime, iz Petrohemije su još tokom jučerašnjeg dana najavili nešto slično zbog ponovnog pokretanja procesa proizvodnje.

- Sve aktivnosti u vezi s pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji realizuju se uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. Prilikom pokretanja proizvodnje može se očekivati povećana pojava buke i i pojačan plamen na baklji, koji predstavljaju osnovni bezbednosni sistem fabrike prilikom starta procesa rada i u toku samog procesa - stoji u saopštenju.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track