GIMNAZIJALCI VRANJA U LETNJOJ ŠKOLI: Kamp na Kopaoniku doneo im nova znanja o medijskoj pismenosti i umetnosti (FOTO)

vranjski srednjoškolci briljiraju

GIMNAZIJALCI VRANJA U LETNJOJ ŠKOLI: Kamp na Kopaoniku doneo im nova znanja o medijskoj pismenosti i umetnosti (FOTO)

Srbija -

Učenici drugog razreda vranjske Gimnazije "Bora Stanković" Staša Aleksić, Natalija Stojanović, Milica Stanković, sa mentorima Majom Bulajić, profesorkom engleskog jezika i Nenadom Stojiljkovićem, profesorom istorije bili su učesnici letnje škole na Kopaoniku.

Letnja škola organizovana je u okviru projekta “Digitalni pogon” koji organizuju Biblioteka plus i Novosadska novinarska škola.

Učestvovalo je 30 učenika iz deset škola.

Tokom boravka u letnjoj školi učenici su na osnovu svojih ideja snimali, montirali i obrađivali video materijale u okviru zadate teme (lekcija iz nastave) i slobodne teme.

Prisustvovali su predavanjima stručnjaka iz oblasti filma, istorije i režije (Milan Vlajičić, Marija Vukić, Miša Ćurković, Marko Pištalo).

Učestvovali su u debatama na određene teme iz oblasti medijske kulture i pismenosti.

U ponedeljak su učenici prikazali svoja ostvarenja na reviji filma.

Na Kopaoniku su boravili od 15. do 20. avgusta.

- Opšti utisak sa letnjeg kampa je da su učenici stekli i povećali znanje i veštine u okviru digitalne pismenosti, stekli nova znanja u vezi snimanje i montaže video materijala, i razmenjivali iskustva koja su i te kako korisna. U okviru reforme gimnazijskog obrazovanja u oblasti "Jezik mediji i kultura”, kao izbornog programa, aktivnosti predviđene “Digitalnim pogonom” su najbolji primer usavrašavanja i rada na terenu, istakla je direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković.

(Kurir.rs/T.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track