INVESTICIJA KOJU SU GRAĐANI DUGO OČEKIVALI: Evropska banka će ipak finansirati obnovu Spensa
Foto: Shutterstock

Novi Sad

INVESTICIJA KOJU SU GRAĐANI DUGO OČEKIVALI: Evropska banka će ipak finansirati obnovu Spensa

Srbija -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktorka za zapadni Balkan Evropske banke za obnovu i razvoj Zuzana Hargitai potpisali su pismo o namerama kojim se iskazuje obostrana zainteresovanost za saradnju između Novog Sada i Evropske banke za obnovu i razvoj u pogledu obezbeđivanja finansiranja grada i/ili „ESCO“ kompanije za obnavljanje energetske efikasnosti Sportskog i poslovnog centra Vojvodina - SPENS.

foto: Nemanja Nikolić

Naime, EBRD je pristao da finansira i upravlja konsultantskim uslugama za podršku Spensu u ažuriranju izvršene procene kapitalnih investicija i razvoju studije izvodljivosti razrađujući u više detalja različite mogućnosti energetske efikasnosti, kao i obnove u cilju uštede vode, te proceni najefikasnijeg mehanizma finansiranja za podršku obnavljanja Spensa. Po završetku konsultantskog zadatka, grad će nastaviti razgovore sa EBRD kako bi obezbedio finansiranje u svrhu implementacije projekta.

Vučević je tom prilikom potpisao i potvrdu posvećenosti grada za izradu akcionog plana „Zeleni grad“ upućenu Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Kurir.rs / D. G.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track