Najnovije vesti

ISPRED KASARNE U LESKOVCU ZASTRAŠUJUĆI NATPIS: Meštani se ukopali od straha, zabranili deci da se tu igraju! Evo šta se krije iza svega (FOTO)
Foto: Jugmedia

haos

ISPRED KASARNE U LESKOVCU ZASTRAŠUJUĆI NATPIS: Meštani se ukopali od straha, zabranili deci da se tu igraju! Evo šta se krije iza svega (FOTO)

Srbija

"Opasnost mine“, napis na velikoj tabli prvo je što ćete ovih dana, uoči Roštiljijade, ugledati kada sa autoputa iz pravca Grdelice ili Vlasotinca uđete u Leskovac preko naselja Podrum, odnosno, pored napuštene vojne kasarne „Južni logor“.

Ovo zastrašujuće upozorenje na novoj tabli, 20 godina posle bombardovanja Srbije, postavljeno je nedavno na ćošku ograde kasarne, par metara od magistralnog izrovanog državnog puta.

„Ukopao sam se od straha“, kaže za Jugmediu iskusni učesnik u ratu na Kosovu 1999. godine.

foto: Jugmedia

Kasarna „Južni logor“ se nalazi usred naseljenog mesta, pa su i sami meštani uplašeni.

„Uspaničili smo se kada smo primetili tablu i upozorenje. Kakve sada mine? Gde su mine, u kasarni ili pored nje“, pita se otac dvoje dece dok slično reaguju i njegovi drugovi.

Ipak, ima dece koja se ne obaziru na mine, pa ispod same table u kanalu pecaju ribe.

Jugmedia je iz Vojske Srbije danas dobila nezvanično objašnjenje da se nedavno vežbalo u toj kasarni, te da je najverovatnije zaboravljeno da se skine tabla s napisom „opasnost mine“.

„Uveravam vas da nema ni mina ni opasnosti od njih. Tabla ce biti odmah skinuta“, rečeno je.

Prema saznanjima Jugmedie, u toj kasarni, čija je ograda pod naponom struje, bar tako piše na drugoj tabli, nema poligona za gađanje, pa se najverovatnije radilo o nekoj drugoj vrsti vežbe.

A ako je tako, onda je vrlo neozbiljno od zaboravnih nadležnih vojnih službi, jer tabla kao bomba plaši neobaveštene i prolaznike.

(Kurir.rs/Jugmedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...