DANAS JE U RUMI ODRŽAN 3. RUMSKI POLUMARATON
Foto: opština Ruma

U organizaciji Sportskog saveza Ruma

DANAS JE U RUMI ODRŽAN 3. RUMSKI POLUMARATON

Srbija -

Najbolji u muškoj konkurenciji bio je Kenijac Henry Kemboi (1:12:39) koji je za samo jednu sekundu bio brži od Stanly Kiprutoa(1:12:40), dok je treće mesto zauzeo Marko Ranković(1:13:28) . U ženskoj konkrenciji najbolja je bila Teodora Simović (1:17:41) drugoplasirana je bila Gladys Biwott(1:21:20), a treća je na cilj stigla Nevena Jovanović(1:27:22).

Pobednik trke, Henry Kemboi, je rekao da je trka bila dobra, ali da je zbog toplog vremena bilo teško trčati.

foto: opština Ruma
foto: opština Ruma

„Sviđa mi se, ovo je prvi polumaraton koji trčim u Srbiji, možda ću učestvovati na još nekom, ne znam. Ja sam iz Kenije, ali sada živim u Mađarskoj i trčim za njihov tim Benedek“, izjavio je Kemboi.

Teodora Simović, pobednica u ženskoj kategoriji sa oborenim rekordom rumskog polumaratona koji je na prvom postavila Olivera Jeftić, kaže da je ove godine konkurencija bila jača nego prošle jer je Ruma okupila krem srpske atletike u dugom trčanju.

foto: opština Ruma
foto: opština Ruma

„Ja sam ovde od početka i prilično dobro znam stazu što mi je olakšalo trku, jer sam danas imala dve takmičarske iz Kenije koje su zaista dobre. Temperatura je visoka za ovaj vid takmičenja, ali sam ja zadovoljna, ja sam danas branila titulu prvakinje, pogotovo što moj rezultat 1:17:41 je sada i najbolji rezultat. Drago mi je što sam postigla taj rezultat ovde, dugujem veliku zahvalnost organizatorima rumskog polumaratona Bundalu i Mići Markoviću jer su to moji prijatelji još iz reprezentacije, kada sam pravila prve korake i drago mi je što sam ovde, lepa je atmosfera i puno mi je srce što sam ovako srdačno primljena. Ja se nadam da se vidimo i sledeće godine da pomerimo granice, bar u ženskom trčanju“, izjavila je Teodora Simović.

foto: opština Ruma

Sledeći maratoni u Srbiji imaće zadatak da postignu ovaj kvalitet takmičara iz Rumskog polumaratona, rekao je Aleksandar Bundalo, predsednik organizacionog odbora 3. Rumskog polumaratona.

foto: opština Ruma

„Od samog starta imamo jedan nivo kvaliteta koji smo zadržali, u prvom polumaratonu smo odmah imali postavljen rekord u muškoj konkurenciji koji je ostao važeći, dok je rekord Olivere Jeftić oborila Teodora Simović koja je imala konkurenciju Kenijki. Što se tiče masovnosti uvek želimo više, ali je po ovoj vrućini dobar je odziv. Imali smo preko 180 polumaratonaca, preko 150 u Trci zadovoljstva i imali smo 20 štafeta – dakle preko 400 učesnika, a tu nam je i Bambini maraton sa velikim odzivom“, izjavio je Bundalo.

foto: opština Ruma

Treći rumski polumaraton je otvorio Stevan Kovačević, predsednik Skupštine Opštine Ruma.

„Ovaj polumaraton organizuju mladi sportski entuzijasti iz Saveza sportova Opštine i pokazalo se da kada oni preuzmu inicijativu, a lokalna zajednica im pomogne, onda nastane nešto ovako prepoznatljivo. Rumski polumaraton je značajan, jer Ruma iako je sve više prepoznatljiva kao investiciona destinacija, mi želimo da se u njoj stvaraju i dobri uslovi za bavljenje sportom, obrazovanjem, kulturom“, rekao je Kovačević na otvaranju.

foto: opština Ruma

Opština Ruma je novčano nagradile pobednike trke i u muškoj i ženskoj konkurenciji sa po 30.000 dinara, drugoplasirani su dobili po 20.000, trećeplasirani 12.000, četvrtoplasirani 7.000, a petoplasirani 5.000 dinara. Najbrži Rumljani su dobili po 15.000 dinara. Priznanja su uručena i u kategorijama 40+, 50+ i 60+ godina, kao i u štafetnoj trci i Neon bambini trci, u kojoj su se nadmetali najmlađi Rumljani. Veliki broj građana je uzeo učešće i u DDOR trci zadovoljstva.

foto: opština Ruma

Najbrži Rumljani su Branko Srdić i Dragana Špehar, a pobednik štafetne trke je ekipa „Banat“.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track