HUMANOST I POSVEĆENOST: Lončar čestitao medicinskoj sestri, HEROINI, iz Loznice, koja je sugrađaninu spasla život van radnog mesta
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ministar zdravlja

HUMANOST I POSVEĆENOST: Lončar čestitao medicinskoj sestri, HEROINI, iz Loznice, koja je sugrađaninu spasla život van radnog mesta

Srbija -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas s medicinskom sestrom Dankom Stošić iz Loznice koja je nedavno pružila prvu pomoć sugrađaninu koji je nepomično ležao ispod mosta i spasila mu život.

- Vaš podvig je potvrda humanosti i stručnosti zdravstvenih radnika, poručio je Lončar, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministar je čestitao Danki na tom delu ukazavši na to da takvi postupci potvrđuju visok nivo stručnosti naših zdravstvenih radnika, kao i njihovu humanost i posvećenost.

- Znam da Vam nije prvi put da uradite ovakav podvig, da nekome spasite život van zdravstvene ustanove. Vi ste pravi primer mladim kolegama i ja Vam još jednom, od srca, čestitam, rekao je Lončar.

foto: Privatna Arhiva

Ministar je tom prilikom Danki Stošić, koja je zaposlena na neurološkom odeljenu Opšte bolnice u Loznici, obećao i pomoć oko stalnog zaposlenja i daljeg usavršavanja, navedeno je na sajtu ministarstva.

Lozničanka Danka Stošić prošle sedmice je od gotovo sigurne smrti spasla sugrađanina Dragana M. (65), koji je nepomičan ležao ispod mosta na Štiri.

Dok je išla ka obližnjoj prodavnici kod "Zelene pijace", Danka je, za razliku od mnogih koji su pre nje nastavili dalje praveći se da ne primećuju nepomičnog čoveka, sišla u korito reke i videla da je Dragan u besvesnom stanju, dala mu veštačko disanje i pozvala Hitnu pomoć.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track