UKLONJENO 50 TONA OTPADA:  Očišćeno životinjsko groblje kostiju
Foto: Privatna Arhiva

PADINSKA SKELA

UKLONJENO 50 TONA OTPADA: Očišćeno životinjsko groblje kostiju

Srbija -

Kosti su se prevozile s lokacije nekadašnje fabrike „Glutin“ u Padinskoj skeli u Veterinarsku ustanovu „Proteinka“ u Somboru

Groblje životinjskih kostiju koje se nalazilo u Padinskoj skeli, na mestu nekadašnje fabrike „Glutin“, posle pisanja Kurira konačno je očišćeno. Pedeset tona otpada preneto je u fabriku „Proteinka“ u Somboru, gde su kosti uništene.

Prvi put posle deset godina, a nakon dva meseca borbe i stalnog rada, deponija u Padinskoj skeli najzad je očišćena. Akcija je sprovedena po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije, a Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ radilo je na uklanjanju 50 tona životinjskih ostatka. Kosti su se prevozile s lokacije nekadašnje fabrike „Glutin“ u Padinskoj skeli u Veterinarsku ustanovu „Proteinka“ u Somboru.

- Puno mi je srce kad vidim da smo uspeli u akciji čišćenja. Meštani koji su živeli blizu deponije sada mogu da odahnu. Zahvaljujemo se svim medijima što su nas podržali, a ujedno i izvršili pritisak da privedemo kraju čišćenje - iskren je Zoran Janković, istaknuti član ekološkog udruženja EKO - Pančevački rit, koji se sve vreme borio za uklanjanje kostiju.

Kurir.rs / M. Vujović

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track