REKONSTRUKCIJA ATLETSKOG STADIONA U KRALJEVU: Završetak radova očekuje se do kraja godine
Foto: Kurir/J. S.

radovi kasnili zbog vremenskih neprilika

REKONSTRUKCIJA ATLETSKOG STADIONA U KRALJEVU: Završetak radova očekuje se do kraja godine

Srbija -

Radovi na rekonstrukciji Atletskog stadiona u Kraljevu biće završeni do kraja godine. Kako rekonstrukcija stadiona nije rađena više od pola veka, država je, uz pomoć lokalne samouprave, za radove na obnovi stadiona, prema projektu koji datira iz 2015. godine, izdvojila 140 miliona dinara, a radovi su počeli u novembru prošle godine.

Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo, ističe da rekonstrukcija Atletskog stadiona kasni zbog loše urađenog projekta, ali i nepredviđenih radova, sa kojima su se suočili izvođači.

- Zakon o javnim nabavkama je jasan i izričit i zahteva da se, čim se uoče nepredviđeni radovi, radovi na rekonstrukciji obustave, sve dok Uprava za javne nabavke ne iznese svoje mišljenje. Mi smo bili dovedeni u situaciju da smo imali zvaničnu obustavu radova u trajanju od 197 dana, koja je upisana u građevinske dnevnike, kaže Nestorović.

foto: Kurir/J. S.

On dodaje da su na kašnjenje radova uticale i vremenske prilike, jer je Kraljevo početkom juna zadesila poplava, a nevreme tom prilikom obrušilo deo brda i deo puta iznad stadiona.

- Naglašavam da bi svako od nas trebalo da snosi deo odgovornosti za to što radovi kasne, ali na neke okolnosti zaista nismo mogli da utičemo. Sada pokušavamo da sve radove privedemo kraju, najpre da izgradimo još jedan potporni zid i otvorimo ulicu za saobraćaj. Očekujem da Atletski stadion bude završen do kraja godine, dodaje Nestorović.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track