ŠOK-SNIMAK IZ ČAČKA: Pogledajte kako su dvojica Čačana upala u video-klopku! Bacali ostatke mrtvih životinja u kontejnere Spomen-parka?! Evo i šta kažu građani (VIDEO)
Foto: RINA Printscreen

Bahatost nesavesnih građana, ovako nastaju divlje deponije

ŠOK-SNIMAK IZ ČAČKA: Pogledajte kako su dvojica Čačana upala u video-klopku! Bacali ostatke mrtvih životinja u kontejnere Spomen-parka?! Evo i šta kažu građani (VIDEO)

Srbija -

Navika bacam gde stignem po džepu košta od 10.000 dinara za fizička lica, 30.000 za preduzetnike i 60.000 za pravna lica

ČAČAK - Na području Čačka gotovo da nema naselja bez divljih deponija. Da bi se to sprečilo, postavljen je video nadzor na najugroženijim lokacijama, čime je olakšana identifikacija nesavesnih građana koji neodgovorno bacaju smeće.

Video-klopka zabeležila je trenutak kada dvojica Čačana bacaju otpad životinjskog porekla u kontejnere koji nisu za to namenjeni, i to na Spomen-parku inače, omiljenom letnjem izletištu.

Primer divlje deponije
Primer divlje deponijefoto: RINA

„Vidite na video-snimku da građanin koji izručuje animalni otpad zaklanja ga kartonom kako se ni bi videlo šta se tu nalazi. Mi smo lako to utvrdili i bez problema otkrili počinioca. Kazna mu je već izrečena, a sledi i kazna Tržišne inspekcije jer se radi o klanici koja je neprijavljena”, rekao je direktor JKP „Komunalac” Čačak Petar Domanović.

Nesavesnim počiniocima sa video-snimka izrečena je kazna od 10.000 dinara, ali je cena koju plaćaju svi građani mnogo veća.

„Našem čoveku je bitno samo da baci dalje od njegovog praga i više ga ništa ne interesuje. Imamo sve uslove za zdrav život ali ga sami upropašćujemo. Užasnut sam, jer tako nešto mogu da urade samo vandali”, samo su neki od odgovora Čačana.

Na području Čačka na 12 lokacija koje su označene kao kritične postavljene su video klopke na osnovu kojih se lako mogu otkriti počinioci, a u narednih mesec dana biće postavljeno još toliko. Ipak sve češće se dešava da se otpad životinjskog porekla baca drugom pod nos.

„Poslednji put je bilo pored osnovne škole, što je presedan, a naravno i Spomen-park takođe, zatim pored reka, na seoskom području. Svuda ima”, rekla je načelnica Komunalne policije Milena Jovanović.

Navika bacam gde stignem po dzepu košta od 10.000 dinara za fizička lica, 30.000 za preduzetnike i 60.000 za pravna lica, ali po broju divljih deponija koje rastu kao pečurke izgleda da je to mnogima sitna para.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track